Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Jaz nisem še nič zažgala na račun Kulinarike, se mi je pa že nekajkrat zgodilo: " Tam ti pokrovko v zrak meče, a si pozabila, da kuhaš? " Ups, ne upam nič godrnjati, lepo pohlevno oddrvim v kuhinjo.

Danes bo ( je že ) golaž in polenta, zelena solata s fižolom. O, happy day! 

naor

Včeraj: rićet od predvčerajšnjim.

Danes: zelenjavna juha in odlično Miglino zdrobovo pecivo.

rosie

Danes za nekatere sarme, v kosih krompir, za malo bolnico pa juha in kaj lahkega

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Ja, Miglino zdrobovo pecivo je odlično!! Imam zelo slabo vest, ker sem ga zadnjič kakor pošimfala, obiskujoči so ga polizali (pa kdo je kriv če jaz iščem sladke momente drugje press)

Da ne bo tumač tveganja brisanja:

pravkar topšim slanino za slastne ocvirke, zima bo začela prihajati

Mygrace

naor je napisal/a:

...se mi je pa že nekajkrat zgodilo: " Tam ti pokrovko v zrak meče, a si pozabila, da kuhaš? " Ups, ne upam nič godrnjati, lepo pohlevno oddrvim v kuhinjo.

.......O, happy day! 

naor

Hehe, naor, viš, v takem primeru zatulim, naj zmanjša plin, če že vidi in naj se vzdrži takih komentarjev, evo, pol moram pa drva sekat

Aja, pecivo je pečeno, ostalo pa....

lp

mzm

Punce, danes ni bila kulinarika kriva, bil je tripadvisor in nekaj ostalih forumov  Jutri kosilo s prijateljico pri naših sosedih Turkih, dragi bo v moški družbi, morda bodo fantje celo kaj skuhali :)))

Saša

SREDA:

Paprikaš iz piščančjega hrbta, široki rezanci, zeljnato-zelena solata ter izdelava masti in ocvirkov po Rimljankinem receptu:

Pozdravček!

Danes: pečeni kosi petelinčka, olupjen krompir, rdeče zelje, solata iz pečene paprike.

Migla

P.S: sem pa vesela, da je nekaterim všeč zdrobovo pecivo.Je zelo hitro narejeno, poceni in sočno...

Dragička izdaj še meni Rimljankin recept   o izdelavi ocvirkov in masti. Izgledajo mesnati in zanima me iz katerega dela mesa in špeha si jih delala?

Sporočilo je spremenil(a) Migla dne 20.okt 2011 15:57

Migla, 4 kg slanine sem narezala na kockice /npr. 3 x 3 cm) dala v večjo EMO posodo in v pečico. Temperatura pečice je bila okrog 180 stopinj; vsakih 20-25 minut sem na rahlo premešala in čez dve uri in 15 minut sem dobila tisto, kar je na sliki. Pečene ocvirke sem stisnila skozi cedilo, ki ga imam za kuhan krompir. 

Pozdravček!

Hvala dragička.

Migla

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti