Junečji zrezki na žaru in razna zelenjava za prilogo (eni svežo, jaz pa na hitro kisane kumare in papriko)
Mamamia
Junečji zrezki na žaru in razna zelenjava za prilogo (eni svežo, jaz pa na hitro kisane kumare in papriko)
Mamamia
Elaphus, v Uzbekistanu in Turkmenistanu njihovo znamento jed, pilav pripravljajo v zelo podobni posodi kot je naša "peka", seveda nad žerjavico. Najprej na maščobi malo pražijo čebulo, potem dodajo korenje, nato na kocke narezano meso in na koncu riž. Nič ne mešajo. Pokrijejo in čez kakoh 20 minut do pol ure posodo odkrijejo in premešajo. Potem je pa med gosti skorajda pretep kdo bo več dobil ..
Mamamia
Danes: goveja juha z ribano kašo, govedina iz juhe,
pire, beluši s sirom, mešana solata
Pri nama danes ( jaz sebi rečem mi, temu se v gramatiki reče kraljevska množina ), bučna pita :
in slivovi cmoki, kot reče ( se mi zdi limnol ) v eni drugi temi, lepo pocukrani :
![]()
![]()
![]()
![]()
| mamamia je napisal/a: |
Elaphus, v Uzbekistanu in Turkmenistanu njihovo znamento jed, pilav pripravljajo v zelo podobni posodi kot je naša "peka", seveda nad žerjavico. Najprej na maščobi malo pražijo čebulo, potem dodajo korenje, nato na kocke narezano meso in na koncu riž. Nič ne mešajo. Pokrijejo in čez kakoh 20 minut do pol ure posodo odkrijejo in premešajo. Potem je pa med gosti skorajda pretep kdo bo več dobil ..
Mamamia
|
Natanko tako smo tudi mi delali - brez korenja.
lp
cervusSobota: namesto kosila malica na Šmarni, ki sva jo prinesla s seboj na vrh: domač kruh, konjska suha salama ![]()
Včeraj: pita masiračnca

V soboto so mi obloženi kruhki (bruschette) zelo uspeli: zmešala sem svež paradižnik, posušen paradižnik z kaprami, česen, olivno olje, olje od posušenih paradižnikov, svežo baziliko in še špepec naribane mozzarele, še malo zapekla. Preden sem jih postregla sem jih posula z mlado rukolo. Bilo je božansko ....še za drugič.
Včeraj izlet na morje in hrana v bližnji restavraciji.
Danes pa goveja juha, rižota, solata
Danes bodo domači jajčni štruklji in kislo zelje.
tanjajVčeraj: dunajski zrezki, pražen krompir, solata
Danes: meneštra z sladkim zeljem, korenčkom in testeninami
Jutri: blitvini polpeti, pire, solata
matejaoz| mišzmoke je napisal/a: |
elaphus, pa ne bi malo več napisala o tej rižoti, sestavine, postopek, čas...me malo skrbi tisto milo zadaj lp
|
Ne se hecat, no - tistole milo ni milo, ena taka lesena pakunga, v kateri so začimbe - zveza z milom je samo napis. Pod peko se je peklo 25 minut. Zalili smo z mešanico vode in vina (ne glih pol pol, no - da ne bi kdo kaj mislil, je bilo v korist vode razmerje ;-))
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto

Široki rezanci z grahovim pestom