| pirnica je napisal/a: |
Jaz bi tudi tako svinjsko pito, pardon, pito iz svinjske buče. Tako apetitlih izgleda. Ežoj jo je pa kam mahnil spet.
pirnica
|
Jaz pa tudi, ( pito iz svinjske buče), imam navadno, morda pa v torek naredim. Nikamor je nisem mahnil, čakam štipendijo ( a kaj je bom čakal, ko bo vsa šla za pokrivanje minusov......... ). Sem se odločil, da se ob sobotah in nedeljah ne oglašam ( pa ne zaradi prta, da se mal spočijete od mene ). Če se že oglašam:
- v petek pokliče sin, da pride, pol smo hitro organizirali družinski piknin ( sin in njegova koruznica, jaz in moja ex, hčerke ni bilo ) in smo na žaru pekli, melancane , klobase, vratnik, polovico T-bona.
- sobota: piknik za eno osebo ( mene ), treba je bilo porabit dva kosa vratnika, ki je ostal od petka in pečeni melancani na žaru.
- danes, treba je bilo porabit še en kos ( zrezek ) vratnika, pa sem ga spekel s krompirjem v pečici.
- jutri: imam čorbo od blitve skor gotovo, torej: čorba od blitve
Za posladek: v petek sem na hitro naredil jabolčni štrudl od kupljenega lisnatega testa, za včeraj in danes pa " briško belo " Goriških brd, saj ni reklama, res je dobro vino.
ežoj