En grozotno pekoč golaž s tarhonjo in kruhom, da bi ublažili pekoč občutek, smo pa zmazali še melono.
lp
cervusEn grozotno pekoč golaž s tarhonjo in kruhom, da bi ublažili pekoč občutek, smo pa zmazali še melono.
lp
cervusMatr,
tist krof od juti do sem diši!
Pri meni danes:
Narejeno je po " receptu " mi querida amige, le, da sem ga mal prilagodil: namesto trsnega sladkorja sem dal sol, mlete mandlje sem kar spustil, namesto smetane olje, namesto koruze pa riž, cimet šparam za jutri, da ga poštupam po ribi ( uf, kolk bo to fajn, se že veselim ), pa brez šejtana.![]()
Velika skleda zmešane solate (pospravljanje hladilnika) in bež izvedba makovega biskvita :
lp
Aja, juti, krof je pa tako nesramno lep ![]()
mzm
| ežoj je napisal/a: |
Narejeno je po " receptu " mi querida amige, le, da sem ga mal prilagodil: namesto trsnega sladkorja sem dal sol, mlete mandlje sem kar spustil, namesto smetane olje, namesto koruze pa riž, cimet šparam za jutri, da ga poštupam po ribi ( uf, kolk bo to fajn, se že veselim ), pa brez šejtana. ežoj |
evo, pa je obupal in pozabil na rdeče olive...![]()
![]()
![]()
ponedeljek: pašta fižol, sveže pečen kruhek iz mešanice mok in pz ovsenih kosmičev
torek: mesno - gobova rižota, zelena solata s fižolom
JulijaVrag si ga vedi, Ognjič, če z ženske strani tudi kaj zaleže! Evo, za vsak slučaj (pa še del današnje solate je):
lp
mzmSem prenesla mami pohvale glede krofa - vendarle je ona najbolj zaslužna za končni izdelek - jaz sem pri celem procesu menda dobra samo za "kroglanje" = valjanje testa med dlanmi. ![]()
Danes: zelenjavna juha, čokoladne palačinke z malinami
breskvaJuti vaja dela mojstra!!
Jaz se včasih znal speči jajca pa basta,potem pa pride potreba pa se vsega lepo počasi naučiš....
Danes zabeljen stročji fižol in krompir.
polarbearKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Peresniki po bolonjsko

Špageti z omako amatriciana s piščancem (z omako iz kozarca)