Danes pri meni: disftutando de un hermoso dia soleado( ali po naše, musaka s krompirjem ):
ežoj
Danes pri meni: disftutando de un hermoso dia soleado( ali po naše, musaka s krompirjem ):
ežoj
| dragička je napisal/a: |
PONEDELJEK: Goveja juha z domačimi rezanci; paprika nadevana s fižolom (pečena v pečici), zelena solata:
Pozdravček! |
Tale paprika izgleda izjemno okusna. Sem iskala recept po bazi pa ga ne najdem, zelo bom vesela, če nam ga zaupaš. Hvala že v naprej!
nolaMoja izmišljotina:
1. na olivnem olju prepražena ena čebula in ena mlada čebula, dva stroka česna, nariban korenček, dodana konzerva fižola
- poper, sol, zlica nasekljanega peteršilja.
2. Iz skrinje (zadnja vrečka pečenih paprik od jeseni) paprike - odtaljene, očiščene od kožice, na rahlo poplaknjeno z vodo. Paprika nadevana z nadevom No 1, posložena v keramično posodico.
3. Na olivnem prepražena mala žlička moke, dodano 2-3 žlice pomi omake in spet - sol, poper, žlička sladkorja ter malo vode. Ko je omaka zavrela, sem jo prelila po paprikah. Za nameček še nekaj kapljic olivnega in posodica romala v pečico za 25 minut.
Pozdravček!
Danes pri nas pospravljanje zamrzovalnika:
mož - sarmici, kruh, mi preostali lazanja, zelena solata
Hvala Dragička, jutri imam sicer nekaj drugega v planu in paci ampak pojutrišnjem pa absolutno tole. Veš kaj mi je edino žal - jaz sem si to že pribeležila, ampak vse ve, ki delate take sanjske reči - a ni škoda, da jih ne arhivirate v bazi, saj to je naša skupna enciklopedija, dediščina za naprej in dokaz, da se na tem prostoru izvrstno in izvirno je.
nolaNola, vsaj zase si take reči takoj shranim v beležko, tako da takoj najdem, ko potrebujem. Tudi tele dragičkine paprike so danes romale v beležko, še dobro, da nam je jernej to omogočil.
Je pa škoda, res, da članice tega ne dajejo v bazo, da bi bili taki recepti dostopni tudi tistim, ki na tole temo ne zaidejo.
Mamamia
mamamia| mamamia je napisal/a: |
Nola, vsaj zase si take reči takoj shranim v beležko, tako da takoj najdem, ko potrebujem. Tudi tele dragičkine paprike so danes romale v beležko, še dobro, da nam je jernej to omogočil. Je pa škoda, res, da članice tega ne dajejo v bazo, da bi bili taki recepti dostopni tudi tistim, ki na tole temo ne zaidejo. Mamamia
|
Ja, saj si tudi jaz take posladke zabeležim, ampak ko pa nekaj iščem, je to običajno v bazi, ker moj računalnik še ne dela po vonju, pač iščem po avtorju. Ampak teh paprik pa gotovo ne bom pozabila, komaj čakam da jih naredim.
nolaPozdravljeni,
Seveda, jaz sem tudi za. Jaz imam največkrat problem da sva z možen na različnih izmenah in kadar je on popoldan jaz pa zjutraj v službi moram vedno kaj pripravit do polovice, da lahko on dokonča.
Simona
simonatDanes: zrezki v smetanovi omaki, riževi cmoki, berivka.
breskvaMiška, kar sline se mi cedijo ob pogledu na tvojo polentico. Odlična ideja za naš sobotni izlet v naravo in kosilo na dekci. Imaš morda še idejo kaj bi pripravila poleg? Morda predlog od koga drugega? Deset nas bo, možna uporaba malega roštilja. Starost požeruščkov od 7.mesecev do 78 let. Štiri generacije torej. Radi imamo ribe, le ena med nami jih odklanja, meso jemo vsi, le eden ne je nič predelanega mesa (salam,pršuta in podobnega).
mejačkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z jajčevci, genovskim pestom in češnjevci

Karamelna omaka