Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Četrtek: hitro, hitra pica na hitro

Petek: ena plemenita jed...

... plemenita zato, ker ima toliko imen . Friško zele, slatk zele, gunč, ...

Sobota: piknik in roštiljčkanje. In seveda (sadna in čokoladna), pa sadje in

Nedelja: piknik (spet). Na prečudovitem gorskem zraku, nam je glavni spekel FANTASTIČNEGA "jančka na ražnju", še malo zelenjavice in ostanki tortice. 

MM

Mišzmoke!tale tvoja polenta se meni zdi fantastična!Mal opiši sestavine predvsem kaj je tisto zeleno v sredini!Pa to kaj pogreješ al hladno postrežeš!?

nejčica

Včeraj: porova juha, mladi krompirčrk s petršiljem, ocvrte bučke, pečena zelenjava, ocvrti puranji, skleda solate in

Danes: koruzna juha, pečen losos, pečen krompirček z rožmarinom, skleda solate zraven in .

lp, pinka

nejčica je napisal/a:

Mišzmoke!tale tvoja polenta se meni zdi fantastična!Mal opiši sestavine predvsem kaj je tisto zeleno v sredini!Pa to kaj pogreješ al hladno postrežeš!?

nejčica

nejčica, samo polenta v lepi oblekici je, hehe. Tisto zeleno je mlada špinača, dušena na olju. Sestavine so tako ali tako vedno drugačne, odvisno, kaj ostaja v hladilniku. lahko pogreješ, se pravi, daš celo v pečico, lahko narežeš na rezine in popečeš v ponvi. V vročih dneh meni ne paše najbolj dodatno pregrevanje stanovanja, zato jo jemo hladno.

lp

mzm

wauuuuuuuuu, kake lepe slikice. Bi kar priletela mimo!

Pri nas danes, ne čisto pri nas, tam, kjer sem bila v tabrhi:

goveja juha z rezanci,

pražen krompir, govedina, hren in zelena solata,

pomfri, pečena , ocvrto pišče, pohan , pa pečen tud, paradižnikova solata,

slaščice (tolk , pa dobre), pa ena dobra torta.

Balenka

nedelja: goveja juha z ribano kašo, svinjska pečenka, slan kompir z maslom in peteršiljem, zelena solata, čokoladna torta pa kasneje ob kavici

ponedeljek: porova juha, ocvrt piščanec iz pečice, na maslu popražen laški fižol s kislo smetano, solata

Julija

včeraj smo: pečen osličev file, kruh, paradižnik, sladoled

danes pa bo: morska rižota, za posladek mango

, imam že frišno zalogo polente     Se že veselim

beva

Danes:

- definitivno torta polenta!!!!

- skleda regrata, sočnega, krhkega, nabranega tam nekje med Polhovim Gradcem in Škofjo Loko..pojma nimam, je bilo pa za dol past (kaj ljudje čarajo v tistih bregeh.., slamnik dol!! vse pokošeno, človek bi kar legel na tisti "mah"..v Ljubljani pa zaraščena križišča in same lenobe /sej plačujemo, naj kar drugi nardijo/

- okej, na prvi pogled ni kulinarično ampak itak je ena prismojena kuhinja tale afnguncanje jare gospode vsepovsod

Poobedek:

- predavanje o Sloveniji (pa kdor bo zdržal, bo zdržal KVAK)

japaja

PONEDELJEK:

Goveja juha z domačimi rezanci; paprika nadevana s fižolom (pečena v pečici), zelena solata:

Pozdravček!

Včeraj: piknik: čevapi, perutničke, krompirček, paradižnikovo-paprikasta solata, kruh, ajvar, jajčevci...

Danes: goveja juha z rezanci, kuhana govedina, pečen krompirček iz pečice, zelena solata

JJ

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti