Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Grahova juha, recept iz baze Piščančji žur, le da z govejimi zrezki, zelena solata s koruzo in fižolom, nekateri so poleg še pomfri, za sladico pa rižev narastek z veeeeeliko jabolkami brez jajc - malo smo eksperimentirali, pa je prav dobro ven prišlo.

Jejža

Danes smo se spogledovali s pomladjo:

pečen mlad krompir z rožmarinom, marinirana svinjska ribica

sdc15639_595

skleda mladega, zelenega, rezanega radiča ("primo tajo")

in prve, še rahlo bledične jagode, ma dooobre 

sdc15850_200

lp

p.s. beva, a je bila tvoja polenta tudi v tako "lepi oblekici" ?

Aja, japaja nas ne mara

mzm
mišzmoke je napisal/a:
Aja, japaja nas ne mara mzm
ja, a nisi slišala, da je šla modroc preluftat, pa pojstlo preoblečt in za pozno kosilo ribe pečt??? Je preklicala ločitev... Ognjič

In zato rabi cel teden? Taka skokica?!

lp

mzm

Mogoče pa  žlahto pomaga reševat na Večni poti, je akcija te dni v polnem teku.

Danes za kosilo: ena česnova juha s fritati iz prosene in bele moke (ne povem, da je bila juha ta hitra), svedrčki (testeninski) z drobtinami in domač slivov kompot. In potem hitro nazaj v službo.

rimljanka
Pri nas danes: malček goveja juha z rezanci, pire krompir, puranje-korenjeva omakica, marelični sok in čokolada Midve z hčerko: kalamari z šampinjoni v paradižnikovi omaki z njoki, sir, regrat Večerja pa goveja juha z rezanci, za moža pa še sataraš in sveže pečen kruh

Na, zdej pa vem, zakaj se mi je kolcalo..

Danes:

-enolončnica iz (od?) kavle, krompirja, korenja....a je to trojka brez fižola?

-pečene hrenovke

Enkrat drugič napišem kaj več o jedilniku za goste iz inozemstva prejšnji teden...skratka, bilo je užitek in kuhati in za mizo sedeti ter gledati, kako jim tekne (pa ne da se duvam da sem dobra kuharica ampak imamo v SLO pač dobre sestavine in bila sem prav ponosna na naše meso, zelje, repo, cviček, teran, pršut, pečenice, kruh....tudi hrenovke in jajca...)

Ojoj, zdaj vidim "enolončnica in pečene hrenovke" haha!! Evo, so obiski vse taboljš pojedl, zdaj pa spet skromnost tolčemo...se hecam, no, ampak evo Zzak, zdaj jemo zato, da lahko živimo in delamo, prejšnji teden smo pa jedli zaradi užitka .

japaja

File lososa v smetanovi omaki z gorgonzolo, koromač z zelišči.

losos_595 

Nena
Nb, napišeš prosim recept za to smetanovo omako? NadineB

Uh, nič posebnega. Po pečenem začinjenem lososu sem polila smetano, pa čez potrosila kar precej gorgonzole, počakala, da se je ta stopila in to je to.

Nena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

malo za hecmišzmoke
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti