Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

oj!breskva hvala za čudovit enostaven recept dodala sem mlete lešnike ter malo mleka naložila vteflonski pekač ter pokrila z alu folijo pekla na 200 kake pol urce bol po občutku zraven pa stepena smetana, bilo je vrhunsko!glavna jed svinjski zrezki v neki moji hecni omaki iz zenfa ,kislih kumaric ,vina malce mokce,poper.... izpadlo super pa sataraž(bili so paradižniki za porabit)! pa seveda sveže bombetke pa še kavica ( se vid da sem na porodniški mam čas)! sta še oči pa mami na kosilo pršla in vsa navdušena tudi odšla tako je luštno kuhat če maš dobre jedce!sedaj pa malce počivat ker me kr mal tišči! pa,pa nejčica

Ma kakšen Sergej, kakšen Rabindrant, kašen Federiko Garsia ( zakaj ni žensk nikjer, vrag si ga vedi, verjetno niso dovolj čestvene ), tole je poezija:

img_8186_595

Tole je pa proza ( ma kakšen Tolstoj neki.......... ):

img_8192_595Ma ne, nisem nič hodil mim vaškeg ribnika ( odkod vam to ).

Po kosilu seveda kontemplacija, pa ne o tajkunih. A vi sploh veste kolk je vesolje urejeno? Vse je na svojem mestu, le mal narobe hodi temna snov......... no tudi to se bo uredilo.

ežoj

...še malo poezije, ženske ( kot na primer Mila)

sdc13533_595

vampi so seveda še od včeraj, danes s polento, pa radič namesto zelja, da o pomarančah ne govorim!

lp

mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 28. 2011 16:31

Ooo, Mišzmoke, jaaaa!

Med tisoči spoznala tvoj korak  (ne, ne tvojega, Mišzmoke, sori no..)

Torej:

Med tisoči spoznala tvoj korak

bi v vseh mogočih ritmih nog hitečih:

in v sanjah še spoznala mirni dih

bi tvoj med tisoči pokojno spečih.

S temo v očeh bi tvoje lice našla,

z ušesi mrtvimi tvoj čula smeh:

če veter še tako bi pota zgladil,

bi našla tvojo sled v peščenih tleh.

Le beži pred menoj, le, kamor koli.

Čeprav na najbolj skrito pot zaviješ,

se vendar - kakor grešnik pred vestjo -

pred mojo mislijo nikjer ne skriješ.

Tole je gospa Mila Kačič, vampe ti pa oprostim

japaja
oj!breskva hvala za čudovit enostaven recept dodala sem mlete lešnike ter malo mleka naložila vteflonski pekač ter pokrila z alu folijo pekla na 200 kake pol urce bol po občutku zraven pa stepena smetana, bilo je vrhunsko!glavna jed svinjski zrezki v neki moji hecni omaki iz zenfa ,kislih kumaric ,vina malce mokce,poper.... izpadlo super pa sataraž(bili so paradižniki za porabit)! pa seveda sveže bombetke pa še kavica ( se vid da sem na porodniški mam čas)! sta še oči pa mami na kosilo pršla in vsa navdušena tudi odšla tako je luštno kuhat če maš dobre jedce!sedaj pa malce počivat ker me kr mal tišči! pa,pa nejčica

japaja je napisal/a:

Ooo, Mišzmoke, jaaaa!

Med tisoči spoznala tvoj korak  (ne, ne tvojega, Mišzmoke, sori no..)

Torej:

Med tisoči spoznala tvoj korak

bi v vseh mogočih ritmih nog hitečih:

in v sanjah še spoznala mirni dih

bi tvoj med tisoči pokojno spečih.

S temo v očeh bi tvoje lice našla,

z ušesi mrtvimi tvoj čula smeh:

če veter še tako bi pota zgladil,

bi našla tvojo sled v peščenih tleh.

Le beži pred menoj, le, kamor koli.

Čeprav na najbolj skrito pot zaviješ,

se vendar - kakor grešnik pred vestjo -

pred mojo mislijo nikjer ne skriješ.

Tole je gospa Mila Kačič, vampe ti pa oprostim

japaja

mzm

Mi pa danes ričet.

Balenka

Jaojuuj, kako pa tole - en post prej nežna, romantična Milina pesem, pol pa Belenka nič romantično udari vmes z ričetom!!!!!

lp

P.s. Aja, da ne bom samo smetila: za ene pizza, za druge sendvič, za tretje klobasice na žaru s krompirjem, za četrte pa kupovanje vina nekje po Primorski

cervus
pri nama pa danes: kisla juha iz želodčka, in jabolčni zavitek jutri:zrezki popečeni na žar plošči in skleda solate..pa kava v nedeljo: piščančja juha, popečen ribji file in paradižnikova solata, za posladek in možne obiske pa še orehova rulada in kafetek;) pe3ca
Torej ideja nb je bila odlična, polnjene paprike v pečici so šle za med, malo sem dodala še svoje domišljije, ....Nismo uspeli slikat, ker so bili danes vsi tako lačni.... Bo potrebno tale recept v bazo poslat.... Goveja juha se še kuha, jutri torej za začetek juhica....

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti