Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes:

- ostanki včerajšnjih zrezkov v omaki z grahom, podaljšani v rižoto (če se tej rižoti sploh še lahko rižota reče )

- sir, orehi, hruške

-

Posladek:

- trenutno ni pogojev

Naor, za včerajšnji posladek velja takisto (če moje sladko obnašanje ne zadostuje, izvolijo v Zvezdo KVAK)

No ja, malo za šalo, malo zares. V bistvu pri naši hiši nihče ne omedleva za sladkarijami, uprizarjamo pa dolce vito, ko so izpolnjeni pogoji za to.

Trenutno  pogojev nimamo, imamo pa težave:

- sesuta polica v kuhinji

- odlomljena ogromna veja nekega drevesa pred samim vhodom v domovanje

- nekam švoh akumulator v enem plehu, ki hoče biti avtomobil

- miši, ki so preglodale pokrove malo manj kot polovici ozimniških kozarcev

- soseda, ki trdi, da te iste miši ne gnezdijo pri njej

- moj značaj, ki popiz*i, če mu kdo laže v ksiht (tko da tudi jaz sama nisem glih za posladek GRRR

japaja

ČETRTEK:

Nekaj "a˝la pašta-šuta":

picture_3969_595

Pozdravček!

Danes vsak po svoje.

Mož: konjske zrezke v poprovi omaki in riž:

zrezki__ri_290

Jaz: sadna čorba z lešniki

sadna_orba_290

MM
fižolova juha, ribje palčke, kruh, za sladico pijana nevesta beva

Danes pri meni, klobasa s prilogami:

img_8064_595Pa če sem prav razumel, tamo ena goji miši in tega noče priznat, da ena naša članica po*iška zaradi tega.

ežoj

Japaja, za posladek sem te spraševala, ker imaš vedno tako originalne rešitve. Kadar pa ti cuker pade in te kdo razjezi, pa le ugrizni v kakšen dober čokoladni piškot. Boš videla, kakšen blagodejen učinek ima!

naor

Eni imajo raje klobase...

Mi imamo danes govejo juho, obloženo kuhano govedino, radič in mandarine.

(MM se je odrolal)

lp

mzm

slika0466_290

Goveji zrezek "cervus" (v paradižnikovo-paprični omaki) s posebno prilogo (krompir v oblicah na palčki, spečen v pečici). Za vitamine - pomaranče. Nekomu v naši familji se je zarolalo, pa je začel kuhat. Me zanima, če ga bo držalo kaj več kot dva dni.

lp

cervus

To bodo kakšni novoletni sklepi, elaphus, le naj držijooooooooooo. V oblicah krompir bi pa jaz tudi.

rimljanka

, danes pa moj nos noče in noče proč od ekrana, kako domiselno narejen krompir, da o "cervusu" ne govorim .

Upam, da se mu ne odrola prehitro, je lepo imeti med nami novega kuharja, z novimi idejami!

lp  

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti