Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Mi pa imamo bolj sprazni se hladilnik sistem na tiru in tako je bilo včeraj : Bučkina juha z zakuho in Elsässer Flammkuchen - Zraven pa še iz moke, vode, vina, olja in soli se naredi testo se ga pusti mal počivat. Potem razdeli na več krogljic, ki jih razvaljamo na tanko, potem jih namažemo po moževo (paradižnik, origano, sir in čebula) ali bolj originalno kisla smetana z malo sladke, poper, nato potresemo koščke šunke ali slanine in čebulo. http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

Kroki, kaj pa količine sestavin za to testo?

A se to potem peče v pečici? Se mi zdi kar uporabna stvar .

MM
Testo narediš iz 400 g moke (jaz sem pol polnozrnate in pol bele), 200 ml vode, 50 ml vino (ta naj bi naredil testo bolj mehko), 3 žlice olivnega olja ali olja, 1 žličko soli. Zgnetemo, pustimo počivat cca. 30-60minut, razdelimo na 4 krogljice (jaz- jih lahko na več) razvaljala na velikost pekača. Potem pa namazala s kislo (+smetana in poper), posula s trakci slanine in rezanci čebule. Pekla sem cca. 5 minut zgoraj, prižan samo zgornji grelc na 240C. Pečemo toliko časa da robovi pridobijo barvo. mažemo sicer do roba. Lp http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

Super, hvala

MM
Danes:špinača z jajci,pire krompir,(zame) za možke pa golaž ,makaroni in solata. Jutri :ričet,kisu krompir,klobasa ali šink. Milži

Danes:

- goveji zrezki v omaki z grahom

- polenta

Ko ugotovim kaj je to za ena prozorna solata, bo najbrž zraven še skleda solate.

Sem ugotovila:

- solata je zmrznila.

Torej danes brez solate.

japaja

Hladilnik smo že pospravili, sledi zmrzovalnik. Torej danes piroge s kislo smetano.

Vilma

Japaja, kaj si jim danes postregala za sladico?  

naor

SREDA:

Perutničke in zelenjavni miks podlito z vinom, zapečeno v pečici ter zelena solata:

picture_3964_595

Pozdravček!

Danes sem mogel it na pošto, pa grem mim vaškeg ribnika:img_8055_595Po kosilu, seveda meditacija o dovršenosti vesolje, črnih luknjah, vzporednih vesoljih..............

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti