Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Jade, kaj maš to za en sprej, da se tak svetijo jurčki? Ti pa res znaš skomine vzbujat!Mi smo danes imeli govejo juho, perutničke in krompir z zelenjavo v pečici. Sladica iz baze: Pita - hitra http://www.kulinarika.net/recepti/436/sladice/pita-hitr

Vilma
naor,najlepsa hvala! Amelia

Jade po moje samo postavi ene in iste jurčke v drugo pozo in na drug krožnik, pladenj, ozadje. 

Potem ji mi zavidamo,  , koliko jih najde. Ker, kar je preveč, je pa že preveč. 

Vanja

Vanja, napisala si še zame!

Pa vseeno dober tek!

naor

Pffffffff, poznam jaz jade.

To s temi jurčki, je kot s tistimi, ki z morja kažejo surove ribe na pladnjih.

Ti jurčki so eni sosedovi, drugi slikani na tržnici na prvi zaplati trave, ....

Bo treba tudi kaj skuhat

MM

Aja, da ne bom samo smetila:

danes naše tipično nedeljsko kosilo: fožolova mineštra, palačinke

MM

Ma jade, moraš bit previdna, za sedaj ti verjamejo, hitar pa te lahko pogruntajo. Tisto rjavo barvo moraš zmeraj razredčit, pa tisti lak za sjaj ne uporabljat. Drugač, dobro ti je izpadlo, še jaz ne pošinem a so gobe od gipsa ali marcipana

ežoj

@ Mayisa. tale zimprovizirana ''pita'' je sicer ena izmed tistih tortic, narejenih na piškotni osnovi. Ker pa nisem imela tortnega oboda, je nastalo tole Čisto 'simpl' - za osnovo sem uporabila zdrobljene grancereale piškote (tiste s sadjem), koruzne kosmiče, malo masla in medu, ki sta zadevo zvezala skupaj. Nanjo sem naložila breskve iz kompota, v soku pa skuhala vanilijev puding, ki sem ga nato prelila čez breskve. Vse skupaj je šlo v hladilnik, ta čas sem stepla smetano in vanjo vmešala grški jogurt, nato pa s tem premazala kremo. Spet v hladilnik in ko se približno strdi, hop, na krožnik  malo okrancaš z marelično marmelado, pa je prec lepše za oči

p10107741

sicer pa sem se med vikendom prehranjevala pri moji dragi mamici in sicer me je v soboto razvajala z ZELENJAVNO JUH'CO iz kolerabe in korenčka, kuhanim KROMPIRJEM, gratiniranim POROM s sirom in solatko.  Danes pa sem poleg ostankov JUHE za kosilo dobila še KVAŠENE CMOKE, v sopari kuhano ZELENJAVO z vinsko OMAKICO in solato.  Za posladek in popotnico pa še PECIVO z ringloji.  Njami, še bi mami 

p190910_13.201

(mamina kuha, ovekovečena z mojim mobilcem )

palalačinka*
Palalačinka ...hvala. Zelo njami, v kratkem naredim . Mayisa
Včeraj na žalost nismo mogli priti v MB na pečenje sem doma kuhala kosilo..svinjska pečenka, polenta s kislo smetano in porova omaka + sladica z pudingom..danes pa bo treba spraznit skrinjo saj ne morem v trgovino..v našem naselju še od včeraj cca. 40m vode Mateya :)

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti