Musaka z jajčevci po tem receptu: http://www.kulinarika.net/recepti/10412/mesne-jedi/musa
Še že veselim ![]()
![]()
Musaka z jajčevci po tem receptu: http://www.kulinarika.net/recepti/10412/mesne-jedi/musa
Še že veselim ![]()
![]()
moj jedilnik za ta teden pa bo (oz. je že) 'sirasto' obarvan. je treba porabiti še zadnje 'ostanke' različnih sirov, ki se valjajo po hladilniku, še preden začne plemenita plesen, khm, no, plesneti. saj veste, preveč dobrega ni dobro... menda.
tako da danes Rižotka z gorgonzolo in pistacijami. ![]()
palalačinka*
Sporočilo je spremenil(a) palalačinka* dne 14. 2010 12:45Danes sem skuhala zadnjo slivovo marmelado letos.In sem jo kuhala za spremembo, ne pekla.Tako imam zdaj nekaj kozarčkov kuhane in par kozarčkov pečene domače slivove marmelade.
Za kosilo pa sem naredila fižolovo juho, bolj gosto z makarončki za moža.
Zase pa sataraš.Letos najboljši.
Sledi še zaslužena
in pol ure v vodoravni legi.
Življenje je lepo!
![]()
naor
Današnja vinogradniškobreskova pita je grenka.
Pred tem pa:
- chilli con carne
- nekakšne čabataste rolce iz vsestranskega testa, ene polnjene s praženo čebulo, druge s čemaževim namazom, tretje s kislo smetano..
Za desert:
- sonce
(kajti pita je grenka. Pa ne zaradi zavedanja o težki konkurenci pri showu "Katera bo prva pri oringelnih (ali je pravilno uringelnih?)", pač pa zaradi moje požrešnosti - sem nabrala tudi betonsko trde breskve, češ, saj se bodo omedile.. No, niso se. In tudi pravega okusa niso razvile.
In današnja pita mi je v poduk pri čakanju na omečitev betonsko trdega srca nekega manekena s Kulinarike
.. če predolgo čakaš, je nasmeh na koncu bolj grenak kot ne (prosto po Ditki Haberl)..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
japaja
Zeta, kolodont nič ne nuca, mal so bolj svetle, bleščijo se pa ne.
Trixi, ne vem zakaj bi me hčerka kam pošlala zaradi slike testenin s zeljem.![]()
Mene se boste lahko zapomnili " ah, tist k skos je boranijo " . Kaj pa čem, če srne pojedo blitvo, boranijo pa ne, pa mačke je tudi nočejo. Torej, danes, boranija:

Ne vem če veste, fajn začimba za boranijo je k.................... a, nč, nč.
Danes sem bil na izobraževanju: diabetični nutricionizem ( sliši se učeno, to pa tudi je ). skratka, od sedaj naprej jem kot en vrabček, edino so mi povečali količino vina, dva kozarca na dan, pa imam še od prej dva kozarca zaradi srca in to skupaj znese skor liter. No, če je že tako se bom pomatral. Edino nisem dobro razumel za baklave a so minimalno dve na dan ali maximalno. To bom še razčistil.![]()
Bodoči, da poliranje s zobno pasto ni uspelo, jutri grem v metropolo, da mi nekje spolirajo. Dobim se s japajo pri zmajskem mostu, pa ko sem že tam bom obiskal naor in čebulko ( pripravite fotografije, bom vam dal avtograme ( pa ostalim tudi )).![]()
Ampak, a ste sploh opazile nekja, ežoj je vedno zatrjeval, da NE uporablja začimb, zdaj pa povsod tisti ko.......a nč, nč tlači. Da ni to kak afrodizijak?
Danes: kurja juhca s kroglicami in dvema vrstama korenčka, .... klepet na sončku.....stročji fižol in v kosih krompir z ocvirki in smetano, nektarina (brez koromača, čeprav ga imam mnogo na vrtu).
rimljanka
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pirin kruh s semeni

Rižek z lososom