Danes bo pri nas nedeljsko kosilo, ker smo v kmečkih delih, pa še par ljudi bo, zato ne more bit spet zelje.
goveja juha z jetrnimi cmočki, pražen krompir, sv. prata, mešana solata, pijana nevesta
BalenkaDanes bo pri nas nedeljsko kosilo, ker smo v kmečkih delih, pa še par ljudi bo, zato ne more bit spet zelje.
goveja juha z jetrnimi cmočki, pražen krompir, sv. prata, mešana solata, pijana nevesta
BalenkaKaj je, a danes nič ne kuhamo. Ste pa čisto neresni, edino Balenka in jaz, vsi ostali pa nič. Še japaja je nehala brcat.
V našem vaškem šparu so imeli ciple, pisalo je zraven " akacija
" ( no resnici na ljubo hudička ni bilo zraven ). Ne vem kaj to pomeni, mislil sam si, da tako rečejo usmrajenim ribam, ki jih je treba stran spravit. Vseen kupim in, presenečenje, akacija ne pomeni to, ribe so čist v redu. Pripravim jih za današnje kosilo:

Bodite pozorni, da so vse ribe postrežene z drugačno prilogo. Prva je postrežena brez pomfrija ( sploh si ne upam zapisat, sem že pozabil kako je prav ), druga brez krompirja z blitvo, tretja pa je mogla bit postrežena brez riža po tajsko, pa nisem imel ingverja, pol je brez navadnega zelenjavneg riža.
Makedonski rose je tak, kot v kleti japonskega cesarja, ta edino ne paše zraven, je polsladki, bolj bi pasal kakšnim baklavam, pa kaj čem, sem se mogel matrat.
Pri vsem tem, mi je pomagal tale maček brez imena ( kako mu mačji rod reče ne vem, se mi rahlo zdi, da ljudski rod nima pravice devat ( posebej ) ljudska imena pripadnikom njegove vrste:

Pravi, da mu limona ne paše!
![]()
![]()
![]()
Ha, ha, a nima tale tvoj mucek tisti pogled: "Da tud pomisliš ne .....!"
barbara9
Ežoj, izgleda, da so vsi na dopustu.![]()
Pri nas je bil včeraj kiš ![]()
, z brokolijem, naš daleč najljubši, solata iz paradižnika in paprike in hladno pivo (za nekatere, nekateri ga pa ne pijejo).
Danes: Špagetno bučo (spagetti squash) s paradižnikovo omako (Paradižnike bom prej na žaru popekla), piščančja prsa se že marinirajo v karibski rumovi marinadi in bodo eventuelno prav tako končala na žaru. Kdo bi grel kuhinjo! Vse skupaj poplaknjeno s kakim mojitosom ali dvema. ![]()
![]()
Draaagiiiiiičkaaaaa, kje se potepaš? ![]()
No, zato pa so pesniki na tem svetu. Pa proxime, da nam jih odkrivajo.
nolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolčna torta

Enostavna zelena juha