Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Kako se že imenuje tisti film? Govori o Romih (takrat še Ciganih)? Zbiralci perja? No, tak naslov smo imeli mi danes pri kosilu: - korenjevo perje, pripravljeno kot špinača; proti koncu kuhanja dodano - peteršiljevo perje, drobno nasekljano - pečen mlad krompir (ne narabutan, podarjen od sosede. Soseda, hvala!) - ciganski štrudel (ne povem, od kod so bile češnje) japaja
Se sploh več ne spomnim kaj je bilo kateri dan,malo z morja,malo še od doma: Nedelja: čevapčiči na žaru,pečen mlad krompir Ponedeljek: Široki rezanci s paradižnikovo omako Torek: Školjke na Buzari Sreda: Marelčini skutini cmoki Četrtek: pica Petek: zelenjavna rižota Sobota: pečeni brancini in ocvrte sardele, mlad pečen krompir, šobska solata Nedelja: Njokivi v sirovi omaki Ponedeljek: polnjene paprike in popečena polenta, grčka solata Danes: puranji zrezki v gobovi omaki, riž Dober tek! Roncolino

včeraj in danes: zelenjavna čorba z mletim mesom

MissLady

pečen krompir, dunajski zrezki, mešana solata (zelena, zeljna in rdeča pesa)

Balenka

Včasih si japonski cesar zaželi, da bi pojedel kaj posebej dobrega, cesarskega. Ko ta cesarjeva želja pride do cesarskega kuharja, ta se odloči, da bo pripravil cesarsko kosilo ( tako se imenuje ): naroči iz cesarske kleti nekaj steklenic makedonskega roseja in jih primerno ohladi. Pokliče V Rt Nar Ja in ta iz cesarskega vrta prinese nekaj blitve in krompirja. Pripravi: blitvo dušeno na smetani, pražen krompir in polpete iz mletega mesa. Videti je tako:

Po popitih nekaj kozarcih roseja, cesar odpove sejo cesarskega sveta in se posveti kontemplaciji o božanskem.

ežoj
Ezoj-san, yume! fresh

Krom pir je sicer pečen, ne pražen. Je napaka posledica delovanja makedonksega roseja? ....

rimljanka

Pravzaprav je krompir cvrt ( kot pommes frites ), nagaja mi prevajanje iz japonščine.

ežoj
Ežoj-san, Navdušena sem! 私は感動! Vse bi pojedla in niti kapljice vina ne bi pustila.すべてを食べる必要がありますはなく、ワインのドロップを私にさせている。 beatrice

No, pa se najdejo tuki tud taki, ki to obvladajo. Japonščino namreč! Vem pa tako ne, ker jaz tega ne obvladam. Zgleda pa zelo učeno.

Danes pri nas: pečenka, spete pečen krompir in zelena solata.

Balenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti