Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: goveja juha z rezanci, testenine z paradižnikovo omako, stročji fižol Jutri: polnjene paprike, kruh, zelena solata NENA58

divjačinski golaž, navihančki, zeljna solata

Balenka
No da še jaz dam morda idejo za kosilo. Pri nas doma smo danes jedli piščačja prsa v smetanovi omaki s sirom in pa solato. Sam namreč pogosto kuham z "ostanki". Večino receptov si zmislim sproti, ko vidim kaj je v hladilniku za porabiti. Prsa so ostala od piščanca. Najprej smo mu odstranili ude, ki so šli za peko in delali družbo pečenemu krompirčku v nedeljo. Iz ogrodja smo v ponedeljek skuhali juho s korenčkom in vlivanci. Danes pa smo porabili prsa. Jutri začnemo s čim novim. :) Mislim, da bo padla testeninska solata, sploh glede na to, da so tu pasji dnevi. KuharMatjaz
Pri nas se tudi pospravlja hladilnik, predno odrineva v Slovenijo, zato je bil vceraj malce hecen jedilnik: - duseno sladko zelje, matevz, hrenovke Danes: fizolova juha, kruh zvitorepka
Včeraj : fižolova juha, borovničeva pz pita danes : meso na čebuli popečeno, solata z fižolom, ostanek pite http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte
Ponedeljek: tunina solata, obloženi kruhki s sirom Torek: kaneloni s šunko in sirom, zelena solata, kitajsko zelje Sreda: domače pleskavice, pomes, rdeča pesa Četrtek: mesna rižota, zelena solata Petek: piknik krinolina

pečen krompir in pečene sv. zarebernice, paradižnikova solata

Balenka
Danes je na naših krožnikih zaključila svojo življensko pot Ukročena trmoglavka: *hobotnica s krompirjem v solati* Bila je dobra. Slava ji! japaja
Naor, rabarbaro sem olupila, ker je bilo vmes nekaj gromozansko velikih stebel. Pa tudi sicer jo lupim. Bom ob naslednji pošiljki poskusila zgrickat eno stebelce brez predhodne obdelave in bom poročala. Tale Ežoj pa ni tako lahek plen, a? Ne vem sicer, kaj ima (ali pa sosedje?) proti goloti, njegov ribnik je itak poln nagih rib. In to takih lepih, akvadinamičnih, brez debelih riti....opala, sm se zatipkala.. japaja

Kot bi rekla Viva Meier: kulinarika pa taka. Spucaš ribnik kajla, kruha in temu rečeš kosilo. Pa ni ravno tako. Ribnik ni moj, je vaški ( nisem nič bil v metropoli ), ko sem zagledal ribe, sem takoj ugotovil, da mi je omega3 čist na podnu in moram ukrepat. Torej, tole je medicinska zadeva, takorekoč, popravljanje krvne slike in bi bolj bilo primerno tole objavit na medovernet. Hotel sem še preizkusit a zraven paše makedonski rose:

Paše.

*ebiga japaja, ti si kar besede izmišljaš. Za aerodinamično sem že slišal, za hidrodinamičan tudi, za akvadinamičan pa ne. Torej, moram vun potegnit vse moje znanje tujih jezikov, da bi te razumel. Bodoči, da hidrodinamičen pomeni nekaj z vodo, akvadinamičen mora bit nekaj v zvezi z vinom. Torej, tele ribe za kosilo so bile akvadinamične: dobro so se ujele z vinom ( makedonski rose ).

naor,  glede  " organizacijskega odbora za srečanje ob ribniku " ni problema. Sicer najboljše, da odpreš novo temo in naj padejo predlogi, da se ugotovi, kolk je sploh zainteresiranih, kje, kdaj.........

Ma glede mene, nisem nič kaj prida zanimiv, le, da kroži okoli kakšna neresnica o meni. Recimo, tisto za plešavost: zagotavljam ti, da okrog ušes imam čisto normalne lase. Pa o preveliki teži: to so si čist izmislili. Tehtam manj kot 130 kg, kar z mojo višino več kot 160 cm propomore skoraj športnemu videzu ( mal pivskega trebuha da poseben čar in eleganco moškemu v najboljših letih).

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti