Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes:svinske rebra ,zame piščanec,pečen kiflčar (domač) mešana solata. Jutri:špinača ,pire kronpir , pečen puran. Milži

Danes je bila pri meni načrtovana ribja obara. Izpadlo je tako, da sem pozno zajtrkoval ( malical ), okrog enajstih, in sicer na koščkih praženih prekajenih rebr, spražena dva jajca ( se pravi nekakšna omleta ) s skledo solate.  Okrog treh, pride en prijatelj z buteljko vina ( še dobro, da ni prinesel kakšne domače trde lovske salame ), spijemo, pol jaz odprem še eno mojo buteljko, pa odprem dve konzervi ribe............, skratka od ribje obare ni bilo nič. Za jutri bom videl, cukr mi je padel, bi mogel nekaj sladkega, pa ena lepa blitva je prav košata, prav vabi za eno " zeljanico ", pa graha je za en rizi-bizi............

ežoj

Ežoj, če se ti kje po hladilniku valja še kaj skute za sirnico evo mene...

jade
Jst ne vem kaj maš sploh za razmišljat "za jutri bom videl, cukr mi je padel, bi mogel nekaj sladkega.."?! Sej ni dileme, lešnikove napolitanke vendar!! Vodo imaš v ribniku, veterček tudi kdaj potegne tam okoli pri tebi, torej razpri jadra in uživaj ob sladkih lešnikovih napolitankah, zvizualiziraj si škampe, štipendijo, prijateljice s Kulinarike..ne moreš zgrešit! Kaj danes za kosilo pri nas? Odvisno kdaj se bodo postavili v vertikalo (včerajšnja proslava se je zavlekla do danes)? Imam itak rezervni program, jaz sem odmarširala tistih svojih tolikointoliko kilometrčkov, privoščila sem si izdaten zajtrk, preden ostali v zabuhlem agregatnem stanju pridejo ponovno v realni svet, imam časa dovolj, da odmrznem zlate rezerve.. Torej danes ne kuham, tako ali tako sem prišla do konca abecede, zdaj moram razmisliti, katero iztočnico si bom umislila, da mi bo kuhanje v zabavo japaja

goveji zrezki v omaki, pire krompir, mešana solata (zelena, zeljna, kumarična), za posladek pa še razmišljam

Balenka

Pri nas pa bodo danes zelenjavna juhica, pečene perutničke, pečen krompir in velika skleda solate. Popoldne pa morda kaka ledena kava ali pa samo sladoled... 

Lotti
lazanja, endivija s krompirjem, melona micogica

Danes " zeljanica " z blitvo:

Pa dobro jade, kje pa si? Dal sem prt za praznike in čakam da prideš, tebe odnikoder. Saj veš, da se na ta mlajše članice kulinarike ne morem zanesti. Evo, npr. japaja, pride, se sleče ( kao, ne prenese kopalk ) se čofne v ribnik, vse mi ribe splaši, se obleče ( nič ne rečem, je kaj za videt ), in gre, ne da bi vprašala če je kaj nepomitih posod............

ežoj
Nimam kej sprašvat okol posode, pridem včeri, vse ene same prazne ribje konzerve in olupki od lešnikovih napolitank, prazna nepovratna steklena embalaža..dva študenta, zatopljena v debato o keramiki...res mi ni preostalo drugega, kot da grem mal zaplavat.. Tut brez kopalk mi razen pri ribah v ribniku ni uspelo vzbuditi nobenega konkretnega interesa..sem se odpravila domov (sem v prejšnjem postu povedala, da imam že navsezgodaj odkljukano določeno kilometrino..)... Dobr no, naslednjič bom sabo prinesla tist servis od kristala, srebrn beštek, na roke štikan prt, ene par konzerv, lešnikove napolitanke, eno botiljo in zlat nasmeh..ostale želje ti bodo ribice izpolnile, sem imela z njimi konstruktivno konverzacijo včeraj.. In kdaj si sploh opazil, da me ni več? japaja

Danes: Ob skoraj 40 stopinjah se bo prilegel en res mrzel gazpacho, spet namesto solate, čeprav mi je je ostalo še nekaj od včeraj in jo bom danes ponovila in postregla: Tam-tam: k pizzi z žara.

Priznam, da je še nikoli nisem pekla direkt na žaru (no, niti ne na kamnu, ki bi ga dal na žar). Bo pa bolj "zen" pizza. Omako bom naredila iz na žaru popečenega paradižnika, dodala malo pršuta in nekaj mozzarele ter origana in timijana.

Če mi ne uspe, jo bo treba naročiti iz bližnje pizzerije.

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti