"hrtiščna juha" z grobo ribano kašo in rumenim
, pražen
, pečena
rebrca, brusnični džem, solata z bučnim oljem,
belega

Pašta s pivom in slanino
"hrtiščna juha" z grobo ribano kašo in rumenim
, pražen
, pečena
rebrca, brusnični džem, solata z bučnim oljem,
belega
Nedelja:
![]()
Juha (včeraj kuhan goveji repek); zloženka v peki-papirju (telečji šimbas, sir, slanina, jurčki, krompir); radič/rukola na solato; srnin hrbet

Pozdravček!
Danes, goveja juha,piščanec,sv. zreski,pečen krompir, rdeča pesa,
jabolčni zavitek.
Pri nama pa danes zelenjavna juha z domačimi rezanci in
, tenstan
,
v omaki in
skleda radiča in regrata.
Ena pa juho z kvinojo, v kosih
z rožmarinom in polivko iz česna v olivnem olju, solato brez vsega in vložene bučke. za sladico pa vanilijev puding kuhan na mandeljevem mleku.
Pa seveda kozarček
, samo midva.
Za sladico pa se peče štrudelj iz domačih jabčkov.
irena
Juha, ocvrti puranji zrezek, riž, francoska solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Pri nas danes goveja juha, krompirjeva musaka z mletim mesom in zelenjavo, radič v solati
sladkamo se pa z jabolčno-skutnim štrudljem še od včeraj.
Ker sem pomotoma namesto mletega mesa iz skrinje vzela goveje zrezke, sem ob tem, ko se je pekla musaka naredila še zrezke v omaki, tako da bodo verjetno jutri pa špecli in solta zraven;
v torek bo kislo zelje- tudi že kuhano in matevž.
tabuPražen krompir, glaziran konrenček, pečen zrezek ,zeljna solata, kasnje skutni krofki.
tanjaj| majaos je napisal/a: |
Danes bo enaka juha kot prejšnje dni - tokrat z vlivanci, naravno pečeni puranji zrezki, riž, zelenjava pa kuhano zelje oz. sveža solata zame
|
... in čokoladni puding ![]()
| jade je napisal/a: |
Goveja juha z nudlčki, krvavice, pečena svinjska rebra, matevž, kisla repa, jabolčni zavitek.
|
Ma jade, skor ne morem verjet, a ti sploh znaš skuhat kaj slanega? Jaz sem si zmeraj nekako predstavljal, da je pri vam kosilo: za predjed, drobni kolački, za glavno jed ene dve sorte tort, za posladek pa bobi palčke, to vse glede na tvoje ustvarjanje videno v raznih albumih ( mlajši člani kulinarike, mal pobrskajte po albumih od jade )
Še dobro, da ti je un petelinček bolj gosposke sorte, če bi ne bilo tako bi mu dve kure vsekakor bilo premalo, tebe bi pa obtožili mučenja živali.
Pri meni danes frčafele ( ali nekaj podobnega ) kuhane ............... ja seveda so kuhane pol ure a ne kot piše na ovitku 10 min, to je za al dente, kot bi rekla ena moja kulinarična prijateljica, al dente pomeni zobe polomit ( pride od glagola al kar pomeni polomiti in dente, kar pomeni zob )):
Šalčke več ne slikam, kakorkoli obrnem ona reče: moja je lepša.
![]()
Haha, danes se mi samo smeje.![]()
Danes nič juhe, je bila bučna juha iz hokaido buče dva dni na sporedu. Zato samo pečen pujsek, tenstan krompir, zeljnata solata s fižolom.
Za sladico pa veliko dobre slovenske narodno zabavne glasbe.
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pašta s pivom in slanino

Takosi iz vlečenega testa – s trgano govedino, salso in pico de gallo