Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Včeraj polnjeni lignji in pogačice iz krompirja in cvetače,

danes hrenovke v testu in smetanast grah s korenčkom, pa buhteljni in belo pecivo za sladico

Jutri pa testenine s obogateno tunino omako in solata.

Lp

ursiii

Danes pri nas bolj poletno kosilo - popečeni kruhki z guacamole omako, za sladico ravno dokončujem ledeni veter.

aby

Fiesta za brbončice. Česa tako dobrega, še nisem okušal....Res je bilo fenomenalno..

Kje: Ciudad Real, Španija

Cucina da La Mancha :)

Najprej smo dobili nekakšne krokete ( vsaj mislil sem tako, da so celo polnjeni s sirom) žal slike nimam, a so mi povedali, da je to nekakšna maščoba, ki jo pobirajo z juhe, ji dodajo korizno moko in ocvrejo  hvala bogu, da sem to zvedel šele ko sem se na polno mastil z njimi. Bili so noro dobri.

Nato so prinesli

Almejas a la marinera

Nato Hobotnico z žara na krhlju krompirja, prekrito z peno iz paprike..

Ocvrt bučkin cvet polnjen z sirovo kremo....ludnica, kako dobro je šele to bilo..

Potem so prinesli na mizo krompir  pečen z celim česnom (neolupljenim)

Ob tem so nam prinesli pokazati še Telečjo kračo

-........Ki jo je "CHEF" prišel mojstersko razrezat in  sporcionirati...

Zraven smo pili Pago Florentino 2007

Prijetna izkušnja...

Escada

pri nas pa danes pire krompir in sarme, mi je kar neroden sliko naložit, ko so zgoraj take dobrote

babka1951

babka1951 je napisal/a:

pri nas pa danes pire krompir in sarme, mi je kar neroden sliko naložit, ko so zgoraj take dobrote

babka1951

Babka....tudi Sarme so zame ena izmed najboljših jedi. Ravno tako pire krompir. Saj ne jem tako kot zgoraj slikice prikazujejo  ravno pogosto.Prilika je bila....in mogoče sem celo zato tako navdušen 

Escada

Sporočilo je spremenil(a) escada dne 15. 2013 20:26

escada je napisal/a:

babka1951 je napisal/a:

babka1951

Babka....tudi Sarme so zame ena izmed najboljših jedi. Ravno tako pire krompir. Saj ne jem tako kot zgoraj slikice prikazujejo  ravno pogosto.Prilika je bila....in mogoče sem celo zato tako navdušen 

Escada

Sporočilo je spremenil(a) escada dne 15. 2013 20:26

Super je  in me prav veseli, da si to poslikal in nam prikazal, lep pozdrav

babka1951

PETEK:

Krompirjevi svaljki, piščančji kosi z jurčki v smetanovi omaki; matovilec:

Pozdravček!

Danes pri nas: goveja juha z ribano kašo, govedina iz juhe, pražen krompir, endivija s fižolom.

JJ

Tudi jaz spet kuham na domačih tleh. Juho je sicer pristavil mož, pa tenstan krompir bo tudi on naredil , jaz pa rezance, motovilec s fižolom in miške.

naor

Danes pri nas mežerli in radič v solati.

msegov

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti