Ooooo, člouk bi reku apetitlih!!!! ![]()
lp
cervusOoooo, člouk bi reku apetitlih!!!! ![]()
lp
cervusDomači kunec z zelenjavo, široki rezanci, zelena solata.
Tinky BinkyDanes smo imeli goveje zrezke v grahovo-korenčkovi omaki, kot priloga pražen krompir za druge, zame kuhana cvetača, endivija.
msegovVčeraj: Finala paprika + sveže narezana domača zelenjava
Danes:
JAZ: Filana paprika + velika skleda paradajz solate
OČE: Zgodaj zjutraj sem mu spekel Blitvino-porovo pito ( v bistvu je ob 4.00 že bila pečena :). Sem pa združil dva recepta iz baze in malo priredil zadeve. Pravim vam; PERFEKTNO. Kuhanje je eno veliko čaranje in več delam/pečem bolje mi gre. Res sem vesel. In definitivno vas je kar nekaj na tem forumu, kateri ste mi vedno stali ob strani in svetovali, kar me je gnalo naprej. HVALA VAM, iz srca!), tako da sem sedaj pol pite samo pogrel, dodal jogurtovo smetano on pa me je počastil z domačim paradajzom iz Tinja iz katerega je naredil PREKLEMANO THE BEST solato ever.
Lepi so takšni trenutki, zato jih cenimo!
Jutri: En kos bučkino-porove pite, sveža domača zelenjava
Čet: Čufterli in (le kaj drugega) skleda solate!
Včeraj: paradižnikova juha, sataraš, solata
Danes: rižota z zelenjavo in piščančjim mesom, solata
Jutri: goveji zrezki v omaki, kuskus, solata
matejaozDanes za kosilo
bučkini polpeti
pečen krompir
velika skleda zelene solate s paradižnikom in jajčko
dolenc52gratinirane palačinke z zelenjavo
puding(čokoladni) s smetano
lp
ledenka_Uf, uf, danes bi skoraj lačn ostal: že cel dan tuhtam o kompoziciji fotografije kosila, premlevam, prelistavam ( knjige, da oprostite na izrazu, to je tukaj prepovedano, takorekoč žalitev ) in rezultat:
evo, polomija na celi črti: nikjer ni videti zlatega reza, edino je pravilna diagonala žemlje-tartar omaka, položaj ribe je popolnoma zgrešen, flaša bi mogla bit mal bolj v levo ali desno, tam, kjer je, je najbolj narobe. pa olive: dvakrat po štiri, to krši vsa pravila lepega, čeprav je tu en problem: če so dvakrat po tri olive je skupaj šest, kar je po pravilih kompozicije prepovedano, pa dve rezini limone ( ena ali tri ), pa žaba ima tudi dve očesi ( eno ali tri .......... ),......... ma, skor lačen da ostanem, vi pa tudi, iz take zanikrne slike, sploh ne veste kaj sem jedel.
˙tale ni za šarmiranje
ežoj
Ežoj,
ribo in flašo daj meni, pa bo kompozicija popolna, žaba z blitvo lahko gre pa kar takoj v bazo receptov pod žabatuille po moje.
Pri nas: popečen strošji fižol z nekaj dodatki, krompir na maslu, breskov kompot
Sonja
Kuko da ni zlatega reza ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No ja, ga ni bilo, ko si pofotkal...sem pa prepričana, da je rez v tisto zlato zapečeno ribico...........ooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.......
..... zlati rez, da dol padeš!! Pa ne samo in zgolj oooooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhmmmmmmmmmmmmm ampak tudi aaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmm!
.....mmmmmmmmmmmmmmm.............. kašna dobra fotkica, mmmmmmmmmmmmmmmm.................
Vragsigavediju v zadoščenje:
- moje kosilo danes je bilo: kruh, pašteta, česen, vino
Poobedek:
- pranje zob
Posladek:
- čigumi
********************************e nedam ti sličicu svoju press*****************************************
Mygrace
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Mehiške taco košarice

Pečen riž z zelenjavo