Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Kljub vsemu je pa treba vedeti, da grenivke niso združljive z nekaterimi zdravili. Torej kanec previdnosti le ne bo odveč.

Pri nas danes: kremna  juha s popečenimi kruhovimi kockami (sploh še ne zadnja lanska buča, zadnja iz zaloge oranžnomesih pa), na hitro spečeni koščki  mesa, kos tritikalino-ajdovo-pšeničnega kruha, regrat, rdeč radič in motovilec v solati.

Plan za jutri: bučna juha (druga polovica današnje), a la tavče na gravče (po nesreči odprta konzerva belega fižola mora v uporabo, ker tak  fižol ne sodi na solato), zadnja doza prve bere domačega regrada.

rimljanka

rimljanka je napisal/a:

Kljub vsemu je pa treba vedeti, da grenivke niso združljive z nekaterimi zdravili. Torej kanec previdnosti le ne bo odveč.

rimljanka

Res ji precej poredko jemo, me pa zanima, s katerimi zdravili niso priporočljive. Nikoli ne veš, kdaj ti informacija prav pride.

Hvala za odgovor.

Vanja

Danes: goveja juha z ribano kašo, repa s fižolom, telečje pečenice (domače )

breskva

http://sl.wikipedia.org/wiki/Grenivka

preberi si
catcat

Sporočilo je spremenil(a) catcat dne 07. 2012 19:46

Danes je bil na krožnikih segedi (zadnje doma kisano zelje). Glede grenivke in zdravil pa so me v lekarni opozorili, ko sem dobila tablete za uravnavanje krvnega tlaka in se jih od takrta izogibam.

regica

živjo,

jaz ti pa predlagam HACHISPARMENTIER ˙(AŠIPARMONTJE)

Skuhaš 5-6 olupljenih krompirjev  v mleku -1 l, narediš pire z 10 dag masla in soliš. Ko se ti krompir kuha, prepražiš 500 g govedino na čebuli, dodaš korenček, česen, poper, muškatni orešček. V pekač daj prepraženo meso, polij ga s pripravljen pirejem (je kar redka masa-ampak brez skrbi),čez potresi nariban sir in peči na 250 st. cca 10 do 15 minut.

DOBER TEK!

8

tatyana1112

tatyana1112 je napisal/a:

živjo,

jaz ti pa predlagam HACHISPARMENTIER ˙(AŠIPARMONTJE)

Skuhaš 5-6 olupljenih krompirjev  v mleku -1 l, narediš pire z 10 dag masla in soliš. Ko se ti krompir kuha, prepražiš 500 g govedino na čebuli, dodaš korenček, česen, poper, muškatni orešček. V pekač daj prepraženo meso, polij ga s pripravljen pirejem (je kar redka masa-ampak brez skrbi),čez potresi nariban sir in peči na 250 st. cca 10 do 15 minut.

DOBER TEK!

8

tatyana1112

Tatyana112, komu to predlagaš?

Vanja

beva,

Danes pri nas: slana torta iz artičok in rikote

skleda motovilca

lp

mzm

Včeraj: pad-thai z morskimi sadeži

Danes: mini polpeti, pečena zelenjava, solata

Včeraj starše vodil na kosilo: Telečja obara (mmmmm), ajdovi žganci (PERFEKTNO), domači beli vinček

Danes: Kosilo bo kar solata (obožujem), ker sem pozno popoldne povabljen do prijateljice na azijsko kosilce. Kak bom papal. Riževe testenine, kurika, kalčki, uff uff

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti