danes in jutri makaronflajš, mešana solata

Gratinirani svaljki
danes in jutri makaronflajš, mešana solata
Za jutri kuham puranove zrezke v omakci, z zelenjavo (korenje, grah, bučka ...).
Priloga, hmm. Pripravila sem testo za slane sirove štruklje pa me ostali člani nagovarjajo naj bodo raje sladki.![]()
Verjetno bo potem priloga riž in seveda skleda zelene solate.
LP
mamkaMamka, bolj malo osoli štruklje, zabeli jih z drobtinicami, potem pa si lahko sladkosnedi dodajo sladkor in cimet, slano-snedi pa zrezek in solato solato. Eno kuhanje manj.
Pri nas: Korenčkovo-kolerabina zelenjavna juha, golaž, solata. Za prilogo še razmišljam: makaroni?, špageti?, vodni žličniki, krompir, - ali pa naj jedo zraven kar kruh?. Kruh ne rata postan in tudi pogrevati ga ni treba.
Katrca11
Vceraj: zelenjavna kremna juha, piščnčji zrezki v vrtnarski omaki, zelena solata in veliko česna;)
Danes bo: bučna juhica, piscancji rolani zrezki s sirom in sunko v pečici, solata
Jutri: pašta fižol, solata, jabolčna pita
Lep sončen dan;)
![]()
![]()
![]()
Danes: makaronflajš z
mesom, endivija in radič s ![]()
domače![]()
![]()
![]()
![]()
Pri nas bosta moja dva špagete bolognese, mešano domačo solato - zeljna, radič, endivija. Za moža pa
domačega cvička.Je bila hči na obisku in sta pripeljala en kanister iz dolenjske. Zdaj pa akcija in vse pretočit v steklenice in v klet. Bo za celo zimo. Škoda le, da nimam kakšnega vira tam na štajerskem za kakšen sladek traminec, renski rizling. To je pa meni všeč, pa hčerkama tudi.
In ker sem že bila v Trzinu, sem se ustavila v ribarnici Rival in sem kupila file orade ( hi hi, sem dobila še vejico rožmarina zraven) in zraven bom domačo solato.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiSreda: ![]()
![]()
![]()
Pozdravček!
Sprememba za danes, je tast poslal golaž, zraven bojo svaljki in radič v solati.
![]()
![]()
![]()
Danes:
juha z jajčnimi vlivanci, meso iz juhe, prazen
, endivija z radičem in ![]()
domač ![]()
![]()
![]()
![]()
Sedaj kuham puranjo kračo in kos govejega repa. Kasneje pa jo bom precedila, meso narezala na koščke zame in sina, možu koščke repa, da si jih bomo dali v juho. V juho pa bom dala veliko zelenjave. Zraven bo domač kruh in cmoki.
Za sladkanje pa bodo domači piškoti z jagodno marmelado.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gratinirani svaljki

Lečina juha in krekerji iz polente