Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

danes za kosilo: čemaževa kremna juha, zapečeni njoki beva
Danes je bila pri nas klasika: goveja juhica z domačimi rezanci, pljučna po dunajsko, mešana solata. sonci
@sonček: v vrelo vodo dam riž (količina vode in riža odvisna od oseb), olivno olje, sol, peperoncino in limonin sok. Kuham 20 min oz. toliko da je riž kuhan. Po okusu potem dodajava jaz ponavadi limonin sok, dragi pa parmezan (meni na limono parmezan ne paše). Res enostavna jed, ampak midva jo imava oba rada. Saša
Super, bom poskusila. Ampak verjetno bom naredila rižoto (najprej čebula, česen in zelena na maslo in olivno olje ...) Se mi že zdaj zdi, da mi bo všeč. ;) Hvala! s0ncek*

Danes:

- kolikor je še ostalo ene navadne kurje juhce od včeraj

- otmena solata (v bistvu iz ostankov: 5 peres kristalke, 7 listov štrucarja, 1/4 paradajza, 3 zelene olive,  nekaj grudic sira, obrezki paprikinih pecljev, naseckano meso iz navadne kurje juhe...)

- palačinke, nafilane s prepraženimi gobami, pokapljane s smetano, posute s sirom in zapečene v pečici

- jabolka, pomaranče, orehi, sir, vino...

Poobedek:

- ena turška kava za vola ubit

- 10 počepov

in

DELAT!!

japaja
Po mojem je variacij te rižote ravno toliko kot kuharjev, ki jo kuhajo Nama je najbolj všeč takčna, res s peščico sestavin, da pridejo individualni okusi bolj do izraza, še posebejn če imaš na voljo domače olje, pa domače limone... Je pa res, da ni noben od naju ljubitelj čebule ;))) Če jo uporabim, je vedno v kosu, da jo potem vzamem lažje ven Saša
Ja, to tudi ni slaba ideja ... daš v lonec z rižem še eno celo čebulo, napikano s klinčki. :) s0ncek*

Vvčeraj:

lignji na žaru, gamberi z limonino travo, sojino mako in kafir listi za predjed; orada, brancin, arbuni na žaru za glaavno jed, zraven zgolj kuhan krompir in solata

nedelja: pečen riž (nasi goreng)

žar: perutnice, dve zgornji kurji bedri, pljučna, dva kotleta, 15 čevapov

riž s čebulo

krompir po špansko (krompir se najprej skuha, potem opeče naolivnem olju in doda strt česen, kumin,čili in na trakove zrezana paprika)

zelena hrustljava solata

Draševe torte: jabolčna s cimetom, snickers, pomarančna, mandarinina z vanilijevo kremo,čokoladna

turška kava

vodna pipa

popoldanski počite

sprehod zaradi sneženja odpadel

zvečer masaža

mamamia
Mamamia, s temi tortami in vodno pipo si mi pa lušte naredila.... Saša

Vanja dala navdih: ajdova kaša pripravljena kot delam rižoto s korenčkom in cvetačo ( za razliko od Vanje brez cukra ). Sv. pečena rebra iz zmrzovalnika:

img_8338_595mamamia:  zanima me tehnologija žara: oglje, plin, elektrika............

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

malo za hecmišzmoke
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti