Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

testenine z gobovo omako, za mesojedca golaž iz skrinje in zelena solata, za sladico cedimo sline že celo popoldne (bo treba v akcijo)

, lepa tortica, nekaj posebnega!

Balenka
Ninja24 kakšen kruh (predvidevam) si imela zraven? Izgleda super...
Evo mazako po temle receptu... http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU Vendar se tudi klasično testo odlično speče po tem sistemu...deluje nekako tako kot parna peč v pravi pekarni polarbear
Danicak, tele hrustljave ploščice so res super, ampak jih nisem sama pekla, kupljene v Sparu (tam pri bio in dietični hrani) - Crusty s sirom in bučnimi semeni Ninja24
Zanima me ,kje se dobi ta solno kvasna emulzija. Kakšen pekač mora biti,se peče pokrito. Pa ups brez zamere polarbear mazako

mazako je napisal/a:

Zanima me ,kje se dobi ta solno kvasna emulzija.
Kakšen pekač mora biti,se peče pokrito.
Pa ups brez zamere polarbear

mazako

Mazako, vzameš kocko kvasa, žlico soli, 2 dl vode, razmešaš in pustiš na hladnem (ni treba v hladilniku) nekaj ur (navaja se od 4 do 48), najbolj enostavno: čez noč, če pečeš zjutraj ali čez dan, če pečeš zvečer. Sol ubije celice kvasovk, encimi, ki omogočijo vzhajanje testa ostanejo aktivni.

Potem zliješ tekoči del v moko. Pa pazi, sol je že tu, da ne boš presolila. Ostalo pač enako kot z navadnim kvasom.

Ostalo izveš tukaj: http://www.kulinarika.net/recepti/9450/kruh/kruh-brez-g

rimljanka

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 25. 2011 21:31
oj!danes smo papcali repo,pire krompir in domače prekajene klobase( za dvoletnika namesto klobase hrenavka)! jutri pa pospravljanje hladilnika in zadnje zelenjave z vrta :porova juha,hrenavke v testu in francoska solata!predragi je bil ves vesel ko sem rekla da bojo hrenavke v testu je reku tu je pa tako dobr pa da ne boš sirčka pozabila not dat! nejčica

Pečena filana paprika

251_pecena_filana_paprika_595 

Nena
Goveja juha (z mesom), restan krompir, govedina iz juhe. Včeraj pekla kruh brez gnetenja, super uspel! Hvala polarbear! Za sladico nekaj jabolčnega. Saša
Snoči sem naredila testo brez gnetenja, danes po kosilo bom spekla. Hvala rimljanka,do sedaj nisem bila pozorna na ta recept mazako

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

malo za hecmišzmoke
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti