danes piknik pri prijateljih

danes piknik pri prijateljih

| Trixi je napisal/a: |
|
Ti imaš že domače jagode? Moje na balkonu imajo šele zelene jagode. |
Eno cvetlično korito jagod sem obdržala od lani, dva sem pa mogla na novo posaditi. In od teh novih letošnjih sadik so že jagode, od lanskih pa vse cveti in so že male še zelene jagode ![]()
Včeraj potepanje, prevozila več kot 200km, zvečer večerja makaroni s tuno in kislo smetano, paradižnik in sir v solati.
Danes bo tudi potepanje, tako da bo praženo pujsovo srce, jetrca, polenta in zelena solata.
Oooooooooo, danes bo pri nama: otroška zdrobova juha in zmešan krompir, pesa iz kozarca....napovedan je bil piknik, pa je preložen do nadalnjega ![]()
Zelenjavna enolončnica, malinovi muffini.
Danes in tudi včeraj porova kremna juha, včeraj pečen brancin in zelena solata s fižolom, danes pa še rižota s šparglji (po receptu iz baze), solata. Kako paše brezmesni dan! Mislim, moja boljša polovica je po dolgem času sama od sebe pristala na kosilo brez mesa. ![]()
Za sladico pa kar lenarjenje, tudi to prav paše, le kje piše, da je treba kar naprej neki delat? ![]()
Vsem želim lepo nedeljsko popoldne!![]()
![]()
Malo spremembe, namesto polente so bile testenine ![]()

Včeraj: filana paprika, pire krompir, zelena solata.
Danes: goveja juha, pražen krompir, sv. rebrce, mešana solata (zelena, paradižnik, korenček).
Goveja juha z zdrobovimi cmoki, pražen krompir, meso po dunajsko, berivka
danes goveja juha z zdrobovimi knedeljčki

in pečen piščanec, pečen krompir, pražen ohrovt, zelena solata z motovilcem

Danes: ješprenj z dodatki (par listov blitve, korenje, grah, "nogice" špargljev, kapre, suh paradižnik, ščep in pol mesa...), no, dodatki z ješprenjem![]()

zelena solata in voda ![]()
lp
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Odlično hitro kosilo

Toscanska panzanella