Zelenjavna juha, pečena vratovina, Kus Kus z bučkami, rdeče zelje z jogurtom v solati, narezano sadje, kava

Veganske palačinke
Zelenjavna juha, pečena vratovina, Kus Kus z bučkami, rdeče zelje z jogurtom v solati, narezano sadje, kava
![]()
![]()
![]()
Danes: kisla repa
pire ![]()
![]()
![]()
krvavice ![]()
![]()
![]()
klementine
Sobota:
Korenček/zelena juhica; vratovina s krompirjem, šampinjoni s česnom; radič

Pozdravček!
(Ko si navdušen nad obiskom - najstarejši vnuk z deklico, pozabiš slikat)
Pozdravček!
Danes goveja juha z rezanci, pečen sv.ribica, piščančja prsa, krompir, zelenjava, solata

![]()
![]()
![]()
Danes: ![]()
kostna juha ![]()
z ribano kašo
pečen ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pečena
rebra
mešanica solat, motovilec s fižolom
klementine, kupljena linška očesa z ribezovo marmelado
Nedelja: ![]()
Rusko zelje, domač kruh

Pozdravček!
Danes sem že zjutraj začela s pripravo kosila, saj smo bili na daljšemu pohodu.
Goveja juha z rezanci, musaka, solata

Mi smo bili v Etiopiji. Mož je bil tam s prijatelji na potovanju, pa si je zaželel injero, etiopski tanki mehki kruh. Bolj kot neka palačinka je videti, zraven pa se jedo razne mesne in zelenjavne jedi. Zanimiva reč. Testo se pripravlja kot je po originalnem receptu, torej teff moka in voda, pa na kisanje. Po treh dnevih dodatek moke in vode, odlije se voda, ki se je nabrala na vrhu testa. Po šestih dneh se potem vzame del testa in razredči s prekuhano vodo in se potem peče injera. Iz velikega kosa se trgajo koščki, namočijo v eno od omak in v usta, a tako, da se s prsti ne dotaknemo ust. In ne, ko kos injere namakamo.
Omake so bile: piščanec s karijem, krepko začnjena junetina, pa dve iz leče - pikantna iz rdeče leče in biolj blaga iz zelene. Zanimivo.

![]()
![]()
![]()
Danes: ocvrta
bedra , brez kosti
tenstan ![]()
![]()
![]()
mešanica solat, motovilec s fižolom
klementine
Ponedeljek!
Ričet s klobaso

Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Veganske palačinke

Rezanci Tagliatelle na bolonjski način