Mopsika, vsak dan razmišljam, kaj bi kuhala, da se ne bi preveč ponavljala. Za jutri ali pojutrišnjem pa že vem, kaj bo. Uganeš? Ja to, kar ste vi imeli danes! ![]()
![]()
Mopsika, vsak dan razmišljam, kaj bi kuhala, da se ne bi preveč ponavljala. Za jutri ali pojutrišnjem pa že vem, kaj bo. Uganeš? Ja to, kar ste vi imeli danes! ![]()
![]()
| naor je napisal/a: |
|
Mopsika, vsak dan razmišljam, kaj bi kuhala, da se ne bi preveč ponavljala. Za jutri ali pojutrišnjem pa že vem, kaj bo. Uganeš? Ja to, kar ste vi imeli danes!
naor
|
Me veseli, draga Naor, da sem ti pomagala, veš kako je to dobro![]()
![]()
![]()
![]()
Super, Mopsika in Naor,
bom jaz tudi tole porabila še ta teden, imam že nadrobljen kruh v skrinji.
danes pri nas zelo slastno:
goveja juha, popečen sir za žar s peteršiljem in česnom, zabeljeni šparglji, zelena solata in rukola, pa ![]()
za slavljenca ![]()
![]()
Pri nas danes pizza iz restavracije, kjer je zaposlena hčerka...
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 23. maj 2018 22:54
danes krompirjeva solata in mesni polpeti. Jutri bo enako.

Četrtek: kisla repa in krvavice.![]()
![]()
Petek: telečja obara in puding.
Sobota: goveja juha, pražen krompir in sv. pečenka, zelena solata.
Nedelja: goveja juha, pražen krompir, zajček v omaki, zelena solata.
Ponedeljek: rižota s piščencem, rdeča pesa.
Torek: še kar rižota in rdeča pesa.
Jutri pa nekaj novega.
V soboto sem imela kuhano/pečeno kosilo. Na čebuli in česnu sem spražila na koščke narezano meso. Skuhala sem malo testenin. Odcejenim sem primešala meso ter dodala na koščke narezano cvetačo. Jed sem stresla v pomaščen pekač, po vrhu naribala sir in spekla v pečici. Poleg sem postregla zeleno solato.
Ker je polovica jedi ostala, sem del shranila v skrinjo in bo za vikend, drugemu delu pa sem vmešala jajce ter na koščke narezano mozzarello, zavila v dve plasti vlečenega (kupljenega) testa in spekla. Na pečeno sem po vrhu dala žlico kisle smetane in nacho sir. Priloga malo pekoč feferon ter pivo. S tem je nastala zelo okusna jed ![]()

Danes pa ne bo kosila, ampak v poznih popoldanskih urah kava in tortica s kolegico ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ajdov kruh z orehi

Pure svedri s paradižnikom in baziliko