Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Vilma, sem na dopustu, tako da imam čas in sem sklenila enkrat to poskusit ... saj, pol sardelic je šlo za to, pol pa za stari dobri klasični način - malo pomokane in pečene v olju ... , ostanek smo porabili za savor , to je osatnek ostanka ...

mamamia

Mamamia, uživaj! Stavek je bil napisan zgolj kot fraza, ker zagotovo to počneš!

Ob zadnji fotki mi je padlo na misel, da bi lahko imeli tudi temo na forumu "kulinarične dobrote na dopustu".
Se mi zdi, da bi nekateri imeli veliko za napisat!

Vilma

Nedelja: Fina lazanja ala FEKI (moj dober kolega. Bil povabljen na kosilo) ter VELIKA skleda mešane solate narejena na moj način ( olivc, balzamico, fižol, koruza, paprika, kumara, paradižnik, dosti česna, čebule...ufff). Saj ne vem no, lazanje sem pojedel en štiklc, solato pa skoraj polovico sklede

Včeraj: Pečene domače bučke in jajčevci na žar plošči ter domača narezana zelenjava

Danes:Zapečena polenta na rožmarinovem olivnem olju, narezana sveža zelenjava in šalca domačega kislega mleka

Jutri: Z mojo srčno ljubeznijo oz. krvnim bratom, ter mojo naj naj prijateljico (vzameta se sept. Meni pa že sedaj gre na jok, pa še niti nisem začel pisati govora. IJAAA, priča bom! No, saj drugega sploh nisem pričakoval) in njeno sestro na praznično potepnaje okoli ČRNEGA JEZERA in 3 ŽEBLJEV nato pa k mojim na Tinje, kjer bomo imeli praznično pojedino, ki jo bomo mi mladci naredili. Jaz sem že spekel bananin kruh, jutri zjutraj pa še ene kekse, katere moja mama obožuje in hopa na potepanje.

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

V nedeljo sem kuhala za razširjeno družino (beri žlahto), nastalo pa je tole:

goveja juha z jetrnimi cmočki, bučna juha

pražen krompir, mlinci in šmarješki štrukeljčki

pečena račka, pečen piščanec, pečena svinjska rebrca, zajček v smetanovi omaki, govedina

zeljna solata, radič, kumarice, hren, stročji fižol

orehi, huzarčki, razpokančki, jagode, pecivo z jabolki in pudingom, rezine z jajčnim likerjem

čevapčiči, pečene ribe

kruh

paradižnik in sestavljena solata

Balenka

čebulna juha

lp

cervus

Pravkar sem si dan zorganizirala tako, da spet ne bo čas jesti

Upam da me zvečer doma počaka kakšna malenkost.

ANJA

Anja: Držim pesti. Če pa ne, pa vabljena na čaj in pecivo k meni!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Včeraj smo jedli dušeno sladko zelje, danes jaz kvinojo s papriko, bučkami in paradižnikom, endivijo, ostali pasulj.

msegov

Nedelja: mesne kroglice v pasta omaki, povrhu sir vse v sendviču in na hitro popečeno v pečici. Zraven sklea solate in malo kasneje košček browni-cheesecake-a. 

Ponedeljek: piščanjčja saltimbocca z orzom, namesto solate zelen fižol in šparglji. 

Danes: losos z żara in zelenjavna zloženka. 

Vanja

Danes: na žaru pečene skuše, krompirjevo - zeljna solata.

rosie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti