Danes sem čisto sama doma.
Sem si naredila česnove kruhke, odprla konzervo rib, pa dve jabolki za povrh.

Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom
Danes sem čisto sama doma.
Sem si naredila česnove kruhke, odprla konzervo rib, pa dve jabolki za povrh.
Danes: goveja juha z domačimi rezanci, pečen krompirček s metano, pohani zrezki, pečenka, andivja solata z zeljem in fižolom.
Sladica: sadna strjenka z vanijevo kremo in kokosove kocke, kapučino.
Zraven dobra volja in kozarec rdečega vina.
Migla![]()
Delovna akcija(urejanje dovoza do hiše),zato velik pratfon prebranca in pečene kranjske za vse sodelujoče+kuhano vino za ogrevanje!
polarbear
pinka, bo pa potica namesto rožic!
Danes še ena porcija vampov, črna redkev v solati, mlad teran (matr, je letos dober
) in tortica maminega otroštva
lp
mzmPolenta z marmelado in ruj, kaj češ lepšega??
![]()
![]()
![]()
Mygrace
Tudi kosilo v lenobnem nedeljskem stilu:
Na hitro popečeni trakci govejega fileja, kuskus s koromačem, brokoli v solati.
Babičin jabolčni štrudl ![]()
Mišzmoke, prav očarana sem nad sladico, že večkrat okušano, a pozabljenao. Ruj! Imam svoj čaroben travnik. Avtocesto zapustim pri izvozu Sežana in se ustavim pri tabli Lovska koča....A je ruj na Krasu že preoblečen v svoje čarobne barve? Kračevci, je neslednji vikend že mavričen,ali še par dni počakam?
Danes ostanki včerajšnjega druženja s sorodniki. Za osem ljudi, je treba skuhat vsaj za štiri več, kajne? Par žličk goveje juhce z ribano kašo, stefani pečenka, pećene piščančje kračke, vse segreto v mikrovalovki,na sveže pripravljen tenstan riž in radičeva solata s krompirjem. Zanj z bučnim,zame z olivnim oljem. Za sladico kapučino po par kilometrih prevoženih s kolesom. Pa ravno sedaj,ko imam tazadnjo dobro utrjeno je konec sezone. Ne, res ni fer. Spomladi pa, leto starejša, vse znova. E pur si muove.
mejačka
MYgrace, kakšen pa je kalampajsan krompir? Hvala in lp.
irenakr| irenakr je napisal/a: |
MYgrace, kakšen pa je kalampajsan krompir? Hvala in lp.
|
Saj nisem Mygrace ( menda ne bo huda ), pa vseen: to pa ti je navaden krompir, le, da je kalampajsan. ![]()
Irenakr, to ti je tenstan, restan, pražen....no, jaz ga še malo pokalajsam, da ima potem spodaj tisto zašvasano skorjico, ki hrusta in za katero žrebamo, kdo jo dobi![]()
Krompir je treba kalampajsat v tanartavečji ponvi, da je skorjice čim več![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom

Angleški kolač