Pri nas danes zelenjavna juha s kurkumo, lazanja, zeljnata solata, solata iz črne redkve
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 06. 2014 08:25
Pri nas danes zelenjavna juha s kurkumo, lazanja, zeljnata solata, solata iz črne redkve
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 06. 2014 08:25
Pižamar ali ozimec, no, pa poznam dva nova izraza za pujske v pižamici, kot jim že desetletja pravim, hvala.
Morda se me ob naslednjem srečanju z njimi mati prasica usmilijo še hitreje, kot do zdaj![]()
Danes: pirina mineštra (saj mi ni treba povedat kakšna, a ne)
skleda radiča s krompirjem, kruh in brskanje po pločevinastih škatlah, morda sem kaj spregledala ![]()
lp
mzmDanes pečena svinjina ter zelenjava na maslu in svaljki pa veliko raznovrstne solate.
Jutri tortilje ker jih moram porabiti še vedno praznim hladilnik in skrinjo zato bodo nekako takšne - piščančji koščki ter zelenjava in pa sirova omakica (zdenka sir), potem pa zapečeno ravno tako malo zdenke povrhu, ker ostalega ni doma v trgovino pa negrem sem se zaklela. Spada pod novoletno zaobljubo: hrane ne mečemo stran, v trgovino grem max 2x mesečno, kupujem kar se le da pri lokalnih kmetih oz. direktno na izvoru (to mi zaenkrat uspeva pri mleku in mlečnih izdelkih in pa zelenjavi ter piščančjem, kunčjem mesu...)
testenincaDanes goveja juhica z zdrobovimi žličniki ( malo trdi so bili, pa nič hudega), rižota z ohrovtom, meso iz uhe, radič v solati.
Jutri: juha (kot danes), mesni polpeti, radič v solati.
Torek: še ne vem
Sreda: ocvrte sardelice, radič v solati
Ja, sem ga v soboto na tržnici nabavila, upam, da dovolj, da ga bova jedla do naslednje sobote....
anaboleynVčeraj lečina mineštra.
Danes pa piščančji koščki v papričino-paradižnikovi omaki, pire krompir in solata.
Ninja24Danes: lignje na žaru, pečen krompir, radič s koruzo, borovničev tiramisu v kozarcu
| La_Rosa je napisal/a: |
Mamamia, super izgleda
Drugače pa je pri naju danes kosilo izgledalo tako: goveja juhica, piščanec v omakci iz paprik, pečen krompir in zelena solatka. Za zaključek dneva bo pa čez dobro urco rižev narastek Včeraj pa smo imeli: krompir, repo in krvavice
|
Sem ti na zasebno pošto poslala, kako se pripravi, lp
mamamiaKosilo: zelenjavna juha, gobov golaž z jurčki, pire krompir, solata, kompot, biskvitna kremšnita. Celo dopoldne sem škrencljala v kuhinji, obupno sem postala počasna za moje pojme. Mogoče je kriv jedilni list, ker smo vedno bolj vegetarijanci, pa ne po prepričanju, ampak zaradi dobrih receptov na Kulinariki.![]()
Sobota:
Drugo novo leto z mojo drago v.d. tetko in v.d. bratecom;
- Gobova domača juha, da je žlica stala (mamina kuhinja)
- Popečena polenta
- Govedina v gorčični gosti omaki; mustard gravy nom nom
- mešana soljat
- Gogina torta (šnita za 4 ljudi in odnešena v mestu. Vsak dan mi polepša jutro. V sredo pa po novo porcijo na Tinje
)
- šampanjec in vino
Včeraj:
- Jajčni široki rezanci (muaaaa, pred pol leta jih NE BI NIKAKOR JEDEL. Celo 60g sem jih zmazal;
. YEAH for me
)
- 2 MAMAN KANDELABRA (flajšlaberli po naše)
- gorčična omaka (moja prvaaaaaa, po maminem receptu. Prvič gostil, naredil podmet. Brez mokice ampak z gustinom. FULL DOBRO. Sedaj sem to odkril in bom redno delal takšne zadeve. Ta teden bom ziher vsak dan imel gorčičn omakico. Da se je preNAŽEREM
in imam pol mir nekaj časa...
)
- mešana soljat
Danes:
- Pražen krompir na domači masti
- puranje bedro; pečeno v friđideru (hjooo, kako se to bere
. Pečena na Tinju in prinešena domov; gori pa me še čaka govedina v omaki. KOMAJ ČAKAM, da mi jo maman prinese.)
- mešana soljat
Ponedeljek ![]()
Rižota s puranjim meskom, radič in cvetača 
Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Veganski sladoled z navihanci

Polnjene gobe