Danes pri meni ena taka ( skor zdravilna ) poletna čorbica:
Delano po trenutnem navdihu, brez zapiskov pa je recept ( žal ) izgubljen za prihodnje rodove! Res škoda!
![]()
ežoj
Danes pri meni ena taka ( skor zdravilna ) poletna čorbica:
Delano po trenutnem navdihu, brez zapiskov pa je recept ( žal ) izgubljen za prihodnje rodove! Res škoda!
![]()
ežoj
Pire krompir, špinača in pič. file pečen.
tanjajHvala doktor EŽOJ
za idejo in cedenji slin
in druge dame, katere so pomagale z nasveti.
Pa nisem mogel verjet, kako poceni so, tile možgančki. Jedel bom kot kralj. Preprosto, nostalgično, okusno!!
JUTRI:
- paradižnikova domača juhica
- kurji možgani z umešanim jajcem
- domač črn kruh iz krušne peči
- solata
- deci tardečega
PETEK:
Hvala za idejo od ideje draga angie.orhideja
.
To si bom zacumpral, ampak ne bodo koščki mesa v biziju (madam angie me je opozorila da v biziju ni meseka (jejžeš
) ampak so lokalnega in v lastnem potu nabrani ter shranjeni slastni jurčki
), temveč bo ena kurja bremza....![]()
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
Danes: polnozrnati peresniki z omako iz paradižnikov, jajčevcev, paprike...
skleda kumaric v solati, refošk
Tudi ta recept je izgubljen za vekomaj ![]()
lp
mzm
Danes: blitva s krompirja, brancin na žaru, paradižnik, paprika in kumare v solati (iz domačega vrta), polnozrnati biskvit s suhim sadjem
| MBrando je napisal/a: |
|
Dragi Brando, tudi v moji rizi bizi rižotki ni meska
, to so jurčki ( še lanska zaloga - ta je bila zadnja ).
danes za kosilo
pišč.juha z rižom (zadnji ostanki od nedelje), pečen krompir, zelje v solati - za slikanje še zmeraj preutrujena ![]()
Teden bo v znamenju kuhanja/peke buč, zelja, stročjega fižola, graha ... (nekateri bodo pogrešali ![]()
![]()
)
Kumarična juha, popečen telečji zrezek, njoki z bučkami, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/V bistvu je bilo ene "garkel kosilo", torej vse iz vrta z mini dodatkom mesa iz mesnice ![]()
Zelenjavna juha (korenje, petršilj, grah, koleraba, čebula, krompir, zelena), pečen kropir, kremna špinača in pečeni mesni uštipci.![]()
Za sladičko pa kopanje v domačem bazenu
, kavica in sladoled.![]()
Rižota z lignji.Skleda zelene solate.
nutela, narejena včeraj.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hrustljava piščančja cezarjeva solata s polento

Masleni brizgani piškoti