Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

www.slascicarka.blogspot.com

Tunine kroglice v paradižnikovi omaki in špageti! http://slascicarka.blogspot.com/2015/03/tunine-kroglice-v-par

Mme

Zanimiv recept. 

Pri nas bodo danes za sina in hči tortelini v sirovi omaki, za ostale tri rep morske žabe s krompirjem, češnjevim paradižnikom, berivka in regrat, za pito se bomo pa morali še zmeniti je ostal le dober kos.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Mme je napisal/a:

www.slascicarka.blogspot.com

Tunine kroglice v paradižnikovi omaki in špageti! http://slascicarka.blogspot.com/2015/03/tunine-kroglice-v-par

Mme

Tole bomo pa tudi pri nas poskusili, je res dobra ideja :). Večkrat pripravim pečene tunine polpetke in krompirjevo solato, da bi jih naredila v omaki pa še nisem pomislila .

No, pri nas danes fižolova juha in zdrobovo-skutni cmoki z jagodno marmelado, zabeljeni z drobtinami na maslu in po želji posuti z malo sladkorja,

Sandra_a

Pri nas bo danes kosilo malo pozneje, so se napovedali vnuki, ko sem omenila, da bi že bil čas enkrat za lignje. Sem se pa v tem dežju malo potepala in prav fino je bilo, nikjer nobene gužve  

Danes bo: lignji s krompirjem v pečici, mehka mešana spomladanska solata in lubenica.

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Petek:        

Pozdravček!

Danes:  tenstano kislo zelje, krompir v kosih, pečenice, potratna .

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 27. 2015 14:18

Lisa je napisal/a:

Zanimivo. Bi se morda dal dobiti recept za tole?

Lisa

Lisa, rabiš masa harina koruzno moko, z navadno to ne gre in narediš testo za arepas. Recept na KulSlo je neuporaben, jaz sem sem vzela 1/5 litra tele moke in 4 dl mlačne vode, v kateri sem stopila 7g soli (2% teže moke, sem jo stehtala, ker ne maram naključij). V manj kot 30 sekundah zamesiš gladko testo. Narediš kroglice in jih v roki sploščiš, nadevaš in narediš cmok, ki ga nato sploščiš in popečeš  v ponvi, ki so ji premazala z oljem.  Če testo, ko delaš iz njega krog zelo razpada, je nekoliko presuho in dodaš še malo vode. Roke sem si rahlo naoljila.

Jaz sem polnila z barbacoa govedino in nekoliko sira. Nobena umetnost, je pa res dobro. Polnijo jih s sirom, v trgovini sem degustirala polnjene z mole puščancem. 

Da ne brcam mimo, za dragega danes ponovitev včerajšnjega, jaz se grem pa danes presnojedko.  Sicer sem malo v dilemi, ker ne vem, če kislo mleko, ki sem ga ravnokar popila, spada med presne jedi. 

Lep vikend vsem!

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 27. 2015 16:21

Danes: makaroni, por z mletim mesom, mešana solata

breskva

zelenjavna juha, pica

satilon

Danes:  domača pica,  potratna .  

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 28. 2015 12:06

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti