Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Česnova juha, lotarinška špehovka

Nena

Danes:

pirina mineštra s polnozrnatimi peresniki (ostanki od včeraj)

sdc14536_595

popečena polenta s suhim paradižnikom, olivami, čebulo in pražen sladki janež (finokjo)

sdc14542_595

Izpolnjuje vse pogoje za presežek (prosto po mzm) :

- je dokaj poceni (zelo zaželjeno, če ne že nujno v naši vsakodnevni prehrani)

- je dokaj zdravo (nujno v naši vsakodnevni prehrani)

- je nam zelo okusno ( pomembno merilo za presežke in edino, kar nekaterim uživačem na tej strani

ni omogočeno, okušanje namreč)

, pomaranče so spet na zalogi!

lp

mzm

Ocvrt sir in mešana solata, za posladek pa mešano pecivo.

mesano_pecivo_290

Jannaa

Zadnje čase kupujem mineole. Zelo sočne in sladke.  Jabolka se pa počasi kremžijo.

naor

res so mineole sladke??? Zanimivo, jaz jih imam v spominu kot grozotno kisle (jedla sem jih kar nekaj let nazaj in to samo enkrat - potem me je tisti spomin kislosti odvračal - zdaj jih bom spet poskusila).

lp

cervus
pohan sirček,krompir s stročjim fižolom -tučenje(recept iz baze) moram pohvalit res okusno! sladica štrudel pa še en pladenj za v skrinjo ker jabolčka bojo vsak čas fuč ob enem je pa še zaloga za moja dva falota ko bom v porodnišnici! za vse tiste strastne ki redno uživate pomarančke v mercatorju so ta teden po 55 centov!tako da bom tudi jaz zalogo naredila pa pomarančevec pa svež juice bo ta teden namesto jabolčnega kompota!PA,PA! nejčica

Tudi meni so mineole ostale v zelo kislem spominu, hehe. Mogoče so zdaj kaj slajše, bo treba probat.

Hvala, nejčica, za obvestilo. Je že blizu rok?

lp

mzm

Danes, sreda:

- zame sveže pečene sardelice (mi jih bo tašča pekla, ko pridem domov, da bodo še vroče), za tri pa lososov file (za dva z medom in koprcem, za enega pa samo naravno pečen na olivnem olju)

-skleda solate

Za četrtek načrtujemo sočne steake (je meso že v olju)  z nečim zraven, morda kroketi, pa skleda solate

Mamamia

mamamia

Danes:

- polenta s presežkom (višek parmezana je končal v njej)

- paradižnikova omaka z overdose-om graha (gugl je rekel, da je overdose tudi neke vrste presežek)

- presežek jabolk (grejo počasi v maloro in jih je potrebno rešiti)

Posladek:

- tudi presežek, višek, klimaks.....kakor komu drago

Današnji jedilnik posvečen Hedonistu

japaja

evo, bom še jaz malo začela, namesto da samo gledam ((:

danes: brokoli z umešano jajčko(dodana žlička kisle smetane), in piščančja prsa v ovitku (:

larci

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti