| Trixi je napisal/a: | ||
Jaz sem pri količini zelene, kolerabe in korenine peteršilja zelo previdna, da ne prevladujejo v jedi. Zadnje čase pa opažava z možem, da marsikje v gostilnah s tem pretiravajo, z ostalimi začimbami, ki pa bi jed naredili okusno skoparijo. Je pa seveda stvar okusa posameznika. Danes pri nas mesne kroglice ( imam malega pomočnika) in pire krompir.Mešana solata.
|
Ja, Trixi se pa popolnoma strinjam s tabo, da mora biti prisotna previdnost oz je potrebno pametno uporabljati omenjeno zelenjavo, sploh pa če gre za gostilno. Z možem tudi pravilno ugotavljata, da se zadnje čase veliko pojavlja ta zelenjava... Sta dva razloga, prvi cena, drugi pa gomoljna zelenjava je "IN". Če uporabljaš pametno lahko zadaneš in osvojiš goste, drugače pa jed definitivno povoziš. Jaz osebno že zelo dolgo uporabljam omenjeno zelenjavo in ob "dobri" pripravi lahko pripraviš kopico jedi. V enolončnicah in juhah večino le to z dodatki kot je por in zelje. Tudi pireji so zelo okusni in odlični za prilogo, a res, da ne gredo povsod...
Začimbe so pa že drugo poglavje ...
Po mojem poznavanju scene, mislim, da začimbe dajo v večini preprehitro v hrano. Jaz večino začim dodam šele ob koncu in še to v večini sveže. Smo pa tudi tukaj ljudje različni z različnimi okusi. Zame osebno mora biti v kuhinji obvezno majaron, tribarvni poper, muškat in ingver ![]()