Moj krožnik sarme , pa ribezova pita za prste obliznit....

Moj krožnik sarme , pa ribezova pita za prste obliznit....

Trixi
, kako pa narediš tole pito? Zgleda res![]()
Sem velika ljubiteljica pit, najbolj slastne zame ima slaščičarna Viki v Ljubljani, sploh ribezovo. Sem poskušala priti blizu njegovemu receptu pa je nastal tale. Mislim, pa da da on v nadev še nesladkano stepeno smetano, da je bolj rahlo....kaj pa vem.
Najprej spečem krhko testo ( ene 15 minut) nato nadevam z ribezom( ki sem ga predhodno segrela s sladkorjem, vanilin sladkorjem, limono in gustinom in jo ohladila) in pečem še 10 minut. Nato dodam sneg 4 beljakov in še pečem, da sneg lahko porjavi. Ohladim. Na ta način delam tudi z drugimi nadevi.
Res je ![]()
![]()
Petek:
Fižolova mineštra, palačinke s skuto in kokosom

Pozdravček!
včeraj pišč.juha s knedlčki, pražen krompir, pečeno pišč.stegno, rdeča pesa
danes: juha od včeraj, špageti s pelati in šampinjoni, radič-štrucar s krompirjem

lp
danica85Danes: zelenjavna mineštra
skleda radiča s fižolom, kruh
lp
mzmpečene ![]()
![]()
, pečen ![]()
![]()
, mešana solata
Mi pa danes nismo nič poslikali- pečeni kos sv.kareja brez kosti, bedro p. in pišč.prsa brez kosti v pikantni čilijevi omaki s papriko, pečen krompir na kose, šobska solata, ribezova pita...
Jutri pa se potepamo nekje na sončku..upamo, da bomo nekje na primorskem....
Kjer je volja, tam je pot. TrixiDanes: koromač s paradižnikom, njoki od ricotte in zelena solata s koruzo, jabolčna pita z vanilijevo kremo
Včeraj: koruzna juha, popečen losos, pire krompir, sataraš, kumarična solata.
Danes pa bo nekaj na hitro, ker bom dan izkoristila za delo na vrtu.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko

Burger s Kraljevo fit štručko