Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

i tebi, Brando!

Čeprav...hm....da dvomiš o "naši" veščini izdelave štrukljev..., sama sem jih naredila, kakopak!

In nisem V, ampak NA !

naor, hvala, res so bili odlični.

No, so še, danes jih naredim na sladko, mi je od včeraj ostala skoraj cela "klobasa" , še prej pa zelenjavno mineštro.

lp

mzm

Trixi je napisal/a:

Babka njami.... orehova potica, kakor me je učila mami in babica, težko naredit, da je več nadeva kot testa

Res zgleda slastna potica. Potica me sicer sploh ne gane, tašča jo peče skoraj vsakič, ko ima pol ure časa frej, meni pa praktično nič do nje :( Ampak takale na babkini sliki s toliko nadeva, no, to pa ja

Aja, da se držim teme - današnje kosilo: riž, kuhana cvetača (v solati ali kot priloga, še ne vem), za partnerja še bedrce in perutnička (js poberem samo 3 koščke najlepšega mesa, daaleč od kosti :)).

Danes: za ene segedin in pire krompir, za druge tortilje

Jutri: zelenjavna juha, musaka, mešana solata

Sreda: čevapi v domači lepinji

Četrtek: juha, štefani pečenka, solata

Petek: pleskavice in krompirjeva solata

Mislim, da bomo imeli mletega mesa potem kak mesec dovolj :)

matejaoz

Pri nas danes kokošje- goveja juha, bolognese omaka, testenine, solata, pa še trenutno v izdelavi mini za našega malega slavljenca

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Ponedeljek:      

Čorbica (ohrovt, por, korenček,

ajdova kaša, perutničke)                                      

Pozdravček!

Pri nas pa sama praznovanja in temu primerno obložene mize

Ampak danes bodo pa skutine palačinke začene v pečici in zelena solata...sladko/kisla kombinacija

ANJA

Danes pri meni: enako kot pri dragički ( preplonkano )

sicer brez ajdove kaše, pa namesto perutničk belo meso.

A ja, tudi ohrovta nisem imel, namesto tega pa zelje. Drugač, kot sem povedal, enako kot pri dragički.

ežoj

mišzmoke je napisal/a:

Danes: zelenjavna mineštra, ajdovi štruklji, kunec

mzm

MOJ POKLON , tako lepih štrukljev še videla nisem, kje še, da bi jih meni uspelo naredit....

Trixi @ rag_dol, hvala za pohvale , saj mi vedno ne rata, ampak pri naših je potica dobra, če izgleda skoraj taka, kot torta, jaz pa sploh nisem sladkosneda, imam raje kakšnega pohančka in ribico

Danes za kosilo: goveji golaž, kruh, solata iz zelja in krompirja

babka1951

Danes: boranja, kruh in  ovsena kaša z jagodami

breskva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti