Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes sva po dolgem času z možem sama in sem nama pripravila sataraš, ki se mi je luštal že zelo dolgo, jutri pa me pelje na kosilo.

regica

SOBOTA:       

Eni smo rezali, sekljali, miksali, mešali, kuhali...         (19 stekleničk paradižnikove mezge in 22 stekleničk sataraša); Drugi so na roštilju pekli papriko, ki gre jutri v ajvar.

Dopoldan: slana pita - ena z mesom, druga zelje, tretja sir.

Tretji so pa delali kosilo - roštilj: čevapi, perutničke, nabodala, carsko meso; neolupljen krompir pečen v pečici, prelit z eno dobro omako; zeljnato-korenčkova solata; pita - češplje in borovnice.

Pozdravček!

Juha, oslič, zelenjavni zrezki, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Ni problema Vrtejbenka in naor, le poskusita jih. Recept je čisto frišn, danes izmišljen. Testo sem uporabila kar to iz kakršnega delam drugače njoke. 

Za 12 cmokov: 250 g ricotte, 125g gladke moke, malo soli, 50g parmezana..Razdelimo na 12 35g krogljic. Za nadev pa 12 češnjevcev, ki jih zarežemo do polovice in vanje po ščep soli in popra. Kuhamo v slanem kropu 15 min.

Pred postrežbo jih lahko še malo popopramo in pokapamo z oljem.

Vesnuska

pečen zajček v smetanovi omaki, restan krompir in rdeča pesa

Balenka

Pri nas pa danes losos z zelenjavo v foliji in en kup vseh mogočih solat (plenimo po maminem vrtu).

Sonja

Kar je dobru, nej slabu:

rrr

NEDELJA:           

Bučna juhica; korenček, zelena in por iz voka, panirani puranji zrezek; zelena solata

Pozdravček!

ribaracarak je napisal/a:

Kar je dobru, nej slabu:

rrr

Evo, res je:

ledvičke in pire krompir, voda je z geografskim poreklom ( okolica Krškeg, bog požegnaj tamkajšnje vinarje ).

ežoj

Ja, ežoj, tale jamnica je pa videti res odlično ...

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti