V izogib obtožbam o ponavljajočem se obroku, danes malo drugačen včerajšnji kuskus brez kuhanja:
(in padla je prva paprika
)
Ma kakšna lakota neki, plin šparamo, plin!![]()
lp ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mzm
V izogib obtožbam o ponavljajočem se obroku, danes malo drugačen včerajšnji kuskus brez kuhanja:
(in padla je prva paprika
)
Ma kakšna lakota neki, plin šparamo, plin!![]()
lp ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mzm
bomo jedli v kratkem: itak spet juhica z rezanci
, rižota s špinačo (s česnom in sirom)![]()
![]()
Za malico pa je bila rdeča pesa s korenčkom, košček pršutiča
majaosŠpageti s paradižnikovo omako in solata iz paradižnika, paprike in čebule (z izjemno količino bučnega olja).
Pipi MajDanes: špagrti z rukulo in suhih paradižnikov, mešana solata (paradižniki, paprike, kumara, drobnjak)
Tole z kajlo kruha je bilo do večera čisto dovolj....

Potem pa vsake toliko rezina lubenice.
polarbear
Danes špageti s pravo paradižnikovo omako ( se je kljub vročini kuhala 2 uri)- z veliko bazilike seveda![]()
solata endivija z malo krompirja
tole vam pošiljam![]()
![]()
meni je takooo vroče, komaj čakam jutri in pojutrišnjem.
Saj tudi med dopustom kuham ( na vikendu imam en štedilnik zunaj ) ampak prav vsak dan pa ne ![]()
po hektolitrih vode, med noro potjo po vročinskih brezpotjih, sva obsedela v senci kostanjev in božajočem vetru, balzam za dušo, ampak spet pot pod noge, vrniti se je treba........
S seboj sva odnesla del kosila za jutri, samo še solatka
, pozdravček
babka1951
Rižota s korenčkom, bučko in paradižnikom, jrbuca v solati. Za nepoznavalce: rdeča pesa.
dagaBlagor tistim, ki zaradi vročine ne morejo jesti.... mene tek prav nič ne mine
Ponedeljek : telečja obara, zame pa krompir v kosih in stročji fižol, zabeljen s praženo čebulo in kislo smetano
Torek: za nekatere obara, za druge filane bučke in zeljnata solata
Sreda: svinjski kareji, pire krompir in stročji fižol v solati
Četrtek: spet obara (ni je hotelo zmanjkat) in meso od srede, pa pečen krompir in prve domače kumare v solati
Petek: kamniški odščipanci, domače lepinje ter dodatki (ajvar, zenf, kečap, majoneza, zelena solata, čebula...)
JJDanes: uf kako sem si jih zaželela, piščančja jetrca v omakici + solata
Jutri: verjetno svega i svašta, se bom pa pustila streči, ker grem na ...
leandrosKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Takosi iz vlečenega testa – s trgano govedino, salso in pico de gallo

Malinini razpokančki