Danes filane paprike, kruh, zelena solata. Pa pivo na bližnjem hribčku. Jutri pa![]()

Rumove kocke
Danes filane paprike, kruh, zelena solata. Pa pivo na bližnjem hribčku. Jutri pa![]()
Po starem,šopska solata,pečena jajčka,
.![]()
.Posladek,sočne breskve.![]()
| naor je napisal/a: |
Miška, mene so pa očarale tvoje žajbljeve testenine. P.S. midva sva na bučkah, paradižniku, mlademu krompirčku, bolj vse pečeno in svežih solatah, mož še na pečenih kosih piščanca, sladoledu, vodi. Dobro, a ne prav pretresljivo in kulinarično zahtevno. |
Voda, moka, žajbelj in maslo, zdi se mi, da je tvoj jedlinik zahtevnejši ![]()
Danes: reciklirani ostanki pečenke od predvčerajšnjim
skleda zelene solate, refošk
lp ![]()
![]()
mzm
Juha, pečena piščančja prsa, pečen krompir, kumarična solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/na dopustu, taščina istrsko-dalmatinska kuhinja: mineštra s fažoleti i kobasico![]()
Danes do skrajnosti poenostavljeno: zeljna solata s krompirjem (kuhan ob 7h zjutraj, ko je bila klima še primerna za kuhanje) pa jajčne omlete z jetrci (poskus ponarejanja enega zajtrka iz židovske restavracije na predzadnjem dopustu....). Sicer pa od jutra do večera ledeni čaj v neomejenih količinah (tudi kuhan v največjem piskru ob 7h zjutraj).
SonjaGoveja juha (čari kocke), testenine z omako, ki sestoji iz vsega, kar je bilo nujno potrebno porabiti (paradižnik, kranjska klobasa, paprika, bučke), in zelena solata s fižolom. Sladica: kavica in sladoled.
Pipi MajTa močnejši družinski član bo kmalu vijoličen: ocvrte jajčevce (z našega vrta) namesto zrezka si je naročil, za solato pa dušene jajčevce s paradižnikom in začimbami, ohlajeno in potem pokapljano z limoninim sokom (našel recept v eni knjigi o arabski kuhinji). Jaz pa mlad pečen krompirček in hrustljava zelena solata z maminega vrta in seveda dobršen kos zapečenega puranjega fileja ...
mamamiaNEDELJA:
Pečene puranje perutničke, dobro podlite z vinom (včeraj marinirane, črne od marinade, niso zažgane), pečen kifeljček, v voku dušen korenček, zelena in bučke; zelena solata

Pozdravček!
Danes: zeljne krpice, pečena podust in zelje s krompirjem v solati, kozarček
in ![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rumove kocke

Caprese solata s popečenimi svaljki