Danes bo piknik, jaz sem zadolžena samo za solate in nekaj sladkega. Skutino pecivo za požrešne sosede se že hladi, zjutraj pa sem na domačem drevesu nabrala prvo košarico češenj, ki so začele zoreti ![]()

Pasta iz ingverja in česna
Danes bo piknik, jaz sem zadolžena samo za solate in nekaj sladkega. Skutino pecivo za požrešne sosede se že hladi, zjutraj pa sem na domačem drevesu nabrala prvo košarico češenj, ki so začele zoreti ![]()
Uživajte, danes bo lep dan za piknik, ne prevroč!![]()
![]()
![]()
jaz imam pa skledo lisičk in se ne morem odločiti, ali naj končajo v rižoti ali na špagetih ali v juhi.... vreme se kisa, tako da me sama misel na kuhanje prav nič ne spravlja v slabo voljo, zna biti, da se bo celo peklo kaj borovničevega (najbrž kar jogurtovo pecivo).
SonjaBučna juha, grobo mlete bučke, česen, poper, pezeršilj, sladka smetana; ribji (krap) polpeti, zelena in zeljna solata, rezine bučk, popečene na olivnem olju, s provansalskimi začimbami, krompir v kosih, brezalkoholno
.
Tako je, če te pokliče znanec in napolni košaro z novimi, mladimi, sončno rumenimi, pa še kakšnimi, bučkami. Jih bo še za ves teden, juhej! ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
itd.
Enkrat pozno popoldan, češnjev štrudl in
.
rimljanka
Brando hvali kus kus s grahom, Naor je zaskrbljena zaradi moje enolične prehrane, da ne fašem kakšno čitaj-čitaj ali c-vitaminozo ( ona pa ne ve, kako je bit študent višjega letnika, včasih se ti ne ljubi, pa ponoči dvakrat zakašljaš in že misliš, da je matilda prišla na obisk, pa matilda ni una prsata lepotica s tretjeg letnika filo faxa ).
Torej danes kus kus s grahom, sicer brez olivnega olja in brez masla, polito z maščobo v kateri so se pekle perutničke:
![]()
Četrtek: zelenjavna juha, piščančja rižota z brokolijem, zelena solata, sadno razvajanje z jagodami iz pečice
Petek: zelenjavna juha, domači skutini štruklji, zelena solata, paradižnik
Sobota: zelenjavna juha, polnozrnati makaroni, polivka iz zelene paprike, paradižnika in mletega mesa, zelena solata, paradižnik
Nedelja: piknik doma
NENA58O ne,ne, nisem zaskrbljena, nasprotno prav navdušena nad tvojo prehrano, Tako zdravo in uravnoteženo ješ, da si lahko vzor. Pa to ni prilizovanje, zgolj ugotovitev. Malo sem upala, da ne boš moje pisanje vzel, kot si, ampak zdaj sem ti pojasnila.
Kar tako naprej, veš, dostikrat kupim ribe, ko vidim tvoj jedilnik, moj dragi ni najbolj navdušen, ampak potem doživi pridigo o zdravem življenju...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
včerajšnji ostanki golaža so postali golaževa juhca s krompirjem, svinjsko pečenje, riž, solata, kompot iz
češenj in breskve![]()
Danes: puranji zrezki, por v smetanovi omaki, njoki, zelena solata, pirini kukiji
O, breskva, si našla fotoaparat? ![]()
Danes: široki rezanci s praženimi bučkami in zelena solata s paradižnikom, presenteljivo dobrim za ta čas
(povzeto po navodilih na strani 113, a ne, ežoj?
)
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pasta iz ingverja in česna

Pašta s pivom in slanino