| naor je napisal/a: |
Sem mislila, da si samo ti mojstrica v kuhinji, zdaj pa vidim, da si tudi moža naučila.
|
Naor, on je bil mojster preden je mene srečal. Potem je vajenka na hitro prekašala mojstra. ![]()
Vanja
| naor je napisal/a: |
Sem mislila, da si samo ti mojstrica v kuhinji, zdaj pa vidim, da si tudi moža naučila.
|
Naor, on je bil mojster preden je mene srečal. Potem je vajenka na hitro prekašala mojstra. ![]()
Vanja
S pridom uporabljam "blokovsko letno kuhinjo"
, danes je bil blitvin zavitek na popečenem, začinjenem paradižniku
ene 15 dag ovčjega, staranega sira in pol kilota terana ![]()
lp
mzmRecept za mesni sir pa ne obstaja na kul.slo kajne da, a je dolga priprava ? Jaz ne vem kaj je to, skoraj da prvič slišim, mi lahko kdo pove, prosim?
Danes smo imeli Mac-n-Cheese in par. solato, jutri skoraj gotovo špageti z par. omako, ko so pa tako lepi paradajzi v hladilniku.. Imamo testeninske dneve hihi.
Lep preostanek večera želim,
ursiiiUrsii, moj dragi ga je pripravil zato, ker se ga pri nas ne dobi. Pripravil ga je po raznoraznih informacijah na internetu. V bistvu je samo meso, dva dela goveje, en del svinjine, nekaj malega dimljene slanine, sol, poper, še nekaj začimb. Ko je bilo vse zelo drobno nasekljano (kot recimo za tatarski biftek), je dodal nekaj ledu, zmiksal in dal hitro peči.
Mesni sir sem pred 25imi leti kupovala v podhodu Plave Lagune v Ljubljani, tako da ni nič nenavadnega oz. Nepoznanega. Kje jo dobiš danes ti bodo pa druge povedale.
Danes: zarebrnice, rižota, paradižnik in paprika v solati, sadni puding
Včeraj: 2 VELIKI HRUSTLJAVO PEČENI POSTRVI (hvala maman in papan), doooosti česna a vseeno ne preveč, solata iz stročjega fižola (z našega vrta)
Danes: Polnozrnat riž (50g) in na čebuli ter fr.maslu pripravljen grah (100g)
+ skleda stročjega fižola z različno zelenjavo. NOM NOM
Torej, RIZI BIZI my way. Samo da je več graha kot riža ![]()
Jutri: Na obisk k staršem, po novo skuto, pomoč papanu ter kosilo.
Včerajšnji dan je minil v znamenju bučk:
bučna juha, bučkini zrezki, pečen krompir, kumarična solata z jogurtom, paradižnikova solata
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danes: štruklji v juhi
BalenkaVčeraj smo bili na praznovanju rojstnega dne, piknik varianta: rižota z bučkami in škampi za predjed, meso z žara, soaltke in sadna torta za piko n "i"......Čudovito!
ANJAVČERAJ: v družbi pizza in čokoladne palačinke z goro smetane
DANES: zajtrk+večerja-praznovanje rojstnega dne pri stricu, baje bo fingerfood, solata in pecivo(za torto sem poskrbela jaz)
lp
ledenka_danes: rižota z morskimi sadeži
mali kuharKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene paprike

Pesto palačinke