Goveja juha, pire.špinača iz kopriv. meso iz juhe in regrat .
rosie
Veganski narezek z nachosi
Goveja juha, pire.špinača iz kopriv. meso iz juhe in regrat .
rosieDanes: pikantni golaž z bučkami, polenta, regrat v solati
breskva, tejle tvoji simpatični kepici manjka ena sočna pikica in .......
Domišljija dela svoje, pomlad pa menda tud........
Balenkadanes: golaž in njoki, rdeč radič v solati
jaz:gratinirane palačinke z orehi in nutello, jabolko(bila povabljena)
jutri bo: juha, divji šparglji z jajci(danes nabrani)
lp
ledenka_Danes: ajdovi žganci z ocvirki in motovilec
BalenkaNedelja: zacne se ze zjutraj: kava v mojem drugem najljubsem lokalu (number one je se zaprt): kapucino ($8) in birchermuesli. Imajo pa nove skodelice. Goede na to, da sem cakala na tale zajtrk vec kot 4 leta, no, ja, naj bo. Bo pa kosilo zato toliko cenejse. In z nic manj OH. Opoldne fleishkaese na burebrot-u. Coke-zero, kaj pa drugega. :)
Vecerja s prijatelji, po pravici povedano, meni bi bolj pasalo spati: bouillabaisse, jaz bi rekla cisto navadna ribja juha, dobra, a dalec od tiste slavne. Taterski za boljso polovico in takoj njegove oci uprte v moje: ti na redis neprimerno boljsega. Aja, s tem, da natakarju povem, da morajo dodati se filete. In ena gora pomfrija. Obup. V hotelski sobi pa tehtnica. Obup ( smeski ne delajo).
Danes kosilu pri Belmondu. Nas je s plakata gledal. :) Spet na povabilo gostiteljev. Cesarjeva solata zame, govedina po burgundsko ali nekaj takega za dragega. Potem muzej.
Vecerja pri italijanih. Rizote nimajo vec na meniju. Brez heca, izpopolnjujejo recept. V ta isti restavraciji jo je imel ze prej omenjna moja boljsa polovica in ta je natakarju jasno in glasno povedal, da njegova zena ( jaz, namrec) naredi dosti boljso. Za umret!
Izberem carpaccio in moram reci, da se v zivlejnju nisem jedla boljsega. Sumim, da imajo tartufi kaj pri tem. Moj dragi izbere monk fish, ostali neke rezance v kremni omaki z rdeco peso. Po izgledu je bila ta samo pasirana, vsi trije pa dejansko polizejo kroznike. Cisto za konec se " haus-zeliscni liker " z zelisci iz Italije in Slovenije.
Jutri imam postni dan, v cetrtek kofetkanje z eno prisrcno Slovenko. Life is good. Itaq, bi napisal moj necak.
Se opravicujem za shumnike, ker jih na temle aparatu nimam.
TOREK:
Zgodnje kuhanje kosila, in sicer ričet z dodatkom čičerike in rdečega fižola, pa še ena klobasica in suha kost se našla notri: (Sedaj pa na teren.)

Pozdravček!
Jaz sem že tudi skuhala gosto brokolijevo juho. Diši po celem stanovanju. Oprala sem že radič. Kasneje pa naprej, čeprav še tuhtam kaj. ![]()
![]()
Včeraj smo jedli zrezke v gobovi omaki in ajdovo kašo, pa regrad v solati.
Danes smo pa celo popoldne na raznoraznih dejavnostih in sploh ne bo časa za kosilo
upam na eno umirjeno večerjo![]()
Pri nas imamo festival regrata![]()
Poobedki:
- shranjevanje tiste ogromne količine vode, ki je potrebna pri pranju regrata
Posladki:
- nabiranje novega regrata
![]()
![]()
![]()
Mygrace
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Veganski narezek z nachosi

Kavna torta (Coffee cake )