Uf, uf,jaz, da bi jedel možgane z jajci.............. dajte, no, kje pa, tudi če jih imam še tako rad............ tega jaz ne bom jedel, nekaj dam tudi na image (drobovina sploh, to se kupuje za mačke, tako jaz tudi v mesnici naglas povem, naj slišijo, nisem jaz od tistih primitivcev, da bi jedel take reči, ma ne morete me dovolj tepsti, da bi to priznal ). Evo, npr. danes, le egzotika: Ker nisem dobil bizončka, pol je bil vratnik ene druge živali, za prilogo rizi-bizi po orientalsko:

ah, ta rizi bizi po orientalsko, niti ni taka reč, to je mariniran riž, čez noč mariniran v mešanici cimet/muškatni orešček/ingver, grah mariniran v kurkumi, pa mu tudi barvo spremeni ( no, če imate riž sorte fagopirum esculantum in grah sorte zea mais, jih niti ni treba marinirat, latinski nazivi po spominu, nisem preverjal, da ne bi
).
Mejačka: chardonny- beli pinot, kakovostno vino zgp vipava, 1,38 €, briško belo, kakovostno vino goriška brda 1,98 €. Ne vem kaj bi strokovnjaki rekli, meni je drugo veliko bolj včeč, navkljub " komercialnem " imenu..........
dohtar dare: kaj je fil v zavitkih, saj sam veš, kako je, grm tiči............., matr ali zajc tiči.......... ma kaj vem kaj tiči, no stvar je v začimbah: mora bit dovolj cimeta, pimeta, klinčkov............ in pol vse ima enak okus, kar koli je, in je tudi vseen.

ežoj