Povišan holesterol

Odpiram temo o holesterolu,namreč imam ga 6,6.Prosim vse ,ki imajo kakšne izkušnje o zmanjševanu teh maščob v krvi,da me kaj podučijo.Nimam prekomerne teže, kruha ne jem,testenine zelo redko,tudi nekih mastnih mes ne uživam. Vem, da je nekaj narobe z presnovo,ne vem pa kako to urediti.Sedaj bom jemala tablete, vendar dolgoročno bi rajše sama prispevala k znižanju letega.

BISERKA55

Biserka, tudi midve z Lidico se ubadava s holesterolom (6,9), ni pa vse odvisno od hrane. Veliko prispeva stres, premalo gibanja itd.... Dieta je kar huda (pobrskaj po netu), tvoj osebni zdravnik pa te lahko vključi tudi v skupine, kjer se boš naučila, kako preprečiti kopičenje holesterola v krvi. Sama še nisem bila pri zdravnici, holesterol so mi našli prejšnji teden na rednem zdravniškem pregledu. galja
Moja mama je imela povišan holesterol ravno zaradi stresa,saj se prehranjuje zelo zdravo.Tablet ni prenesla,so imele močne stranske učinke.Zato se je poslužila naravnih zdravil.Na tešče zjutraj je pila jabolčni kis z medom in mlačno vodo.To precej znižuje holesterol.V štirih mesecih rednega pitja te mešanice se je holesterola znebila. Poskusita,škodovati ne more.Pa lep dan! tanya017
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4763 lp Anamarija
anamarija1, hvala! galja
Biserka, poglej na zasebno pošto. mamamia mamamia
Kapsule artičoke,sigurno pomaga vsaj meni je. runo01
Ta tema tudi mene zanima.
tanya017 je napisal/a:
Na tešče zjutraj je pila jabolčni kis z medom in mlačno vodo.
Koliko oziroma v kakšnem razmerju se to pije? Koliko časa po tem (po pitju kisa), se lahko zajtrkuje?
zanimivo, ampak meni je zdravnik prepovedal med, zaradi vsebnosti sladkorja in velike energetske vrednosti, kar ni dobro za holesterol. enako je z oreški. mamamia mamamia
Jah, pred nekaj leti so bili orehi prepovedani, danes jih priporočajo za znižanje holesterola. Jaz sem si z jabolčnim kisom pozdravila visok krvni tlak, holesterola pa še imam. lp Anamarija
Želela sem še povedati, da to ne pomeni, da ne smeš poskusiti kar ti je Tanya svetovala, ti kar poskusi, lahko da bo tudi tebi pomagalo pri znižanju le tega. lp Anamarija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti