Bučke in kumare - odstranjevanje semen

Nikoli ne vem dobro ali semenje, če so kumare in bučke še dokaj mlade, odstraniti ali ne. Saj za domače obede nam je prav vseeno (semena odstranim šele takrat, ko so tako velika, da jih je čutiti v okusu), kadar imam koga na obisku sem pa že doživela, da so jih malo čudno gledali.

Kako pa delate ostali? Meni dela ribanje kumar, če odstranim semena, kar malce težav.

Cila

Tako kot si napisala sama, pri mladih ne odstranjujem, katka

Tudi jaz pri mladih ne odstranjujem, starejše pa razrežem na četrtine in odrežem semena, potem pa jih naribam v multipraktiku.  V trenutku gotovo, posodo in nož pa takoj splaknem pod toplo vodo in je stvar z lahkoto opravljena.

Dušanka
Semenje odstranim samo pri starejših kumarah. Če so te mlade, tega ne počnem, ker nima smisla. Tisto malo večje seme, pa mi ne ugaja preveč, zato ga odstranim. LP! fakin712
Jaz odstranim vsem kumaram semena, ker me motijo. Bučke pa uporabljam samo mlade in kadar ni potrebno (pri nadevanih) jim semena ne odstranjujem ker se pri jedi nikjer ne vidijo. mojca

Ja, če ni pretrdo, ga vedno pustim. In če kdo protestira, razložim, da je gotovo polno koristnih maščobnih kislin idr zadevščin, saj navsezadnje iz semen stiskajo bučno olje, ne?

Nasja
Živ, tako kot pri Nasji, tudi jaz vedno pustim semena, razen če so res pretrda. Pravzaprav še nikoli niso ta semena motila nikogar - ali pa vsaj meni ni nihče nič omenil. Moram pa vedno odstranit "žele" pri paradižniku, ker se možu gravža:) Ah, vsak ima svoje veselje:) LP, Pija Pingvin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti