Hrana za deloholike

kit-kat  

član od: 22.6.2007

sporočila: 36

16. jul 2007 10:13

A se da zmrznit sojini ali bučkine polpete? Ali jih najprej spečemo ali samo oblikujemo maso in damo to v zmrzovalnik? kit-kat

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

16. jul 2007 10:19

Da se zamrzni, na oba načina, torej surove in že pečene. Mamamia mamamia

mc maya  

član od: 28.11.2001

sporočila: 474

16. jul 2007 18:29

Še nekaj idej; izberi tiste, za katere veš, da boodo sestri všeč in bo pripravljena porabit nekaj časa za njihovo pripravo: Stvari, ki jih mora še skuhat: zdrobovi cmoki (poišči recept v bazi), njoki, štruklji Stvari, ki jih le odmrzne & pogreje v mikrovalovki: kaneloni (testeninski), polnjene velike testeninske školjke, narastek iz testenin, polnjene paprike/bučke v omaki ali brez. Burek& podobne balkanske zadeve, pica. Pa seveda tudi zrezki ali koščki mesa v omaki, ki jih je s kruhom. Rižev narastek. Če boste zdaj, ko bo sezona paradižnika, imeli preveč paradižnika, ji lahko skuhaš tudi domačo paradižnikovo omako (variacije: navadna, z bučkami in jajčevci, z olivami, pekoča...) in jo shraniš v manjše steklene kozarce od kumaric &co.. Če pri jemanju omake iz kozarca vedno uporabiš čisto žlico,se v hladilniku tudi odprto ohrani kar dolgo brez dodanih konzevansov (no ja, sol je že takoalitako del omake). Lahko jo je zraven njokov, špagetov (najtanjši so kuhani v 3 minutah), polente (tudi tako hitro kuhana), v končni fazi tudi k rižu nekako paše... Pogreje lahko tudi v mikrovalovki. Skratka, praktična reč, ki je meni rešila že veliko kosil. Pa zelo si pridna, ker tako skrbiš za sestro. Bravo! Vseeno je ne preveč scrkljat Aja še to: če je tak deloholik, da dela še med kuhanjem kosila, naj si obvezno nabavi timer (če ga nima na štedilniku), da jo opozori, kdaj je potekel čas. Meni to pride zelo prav in zdaj nimam več prekuhanih testenin/riža ali česarkoli, ker bi ob delu pozabila na čas. maja

slovinkita  

član od: 6.3.2006

sporočila: 248

16. apr 2012 20:05

Punce, potrebujem nasvet in bom kar tole temo uporabila, saj je kar primerna :)

Torej, moj dragi je strojevodja. Ker njegov delavnik izgleda nekako tako, da dela dobra dva dni skrati, se je že pojavil problem prehranjevanja. Ker med samo vožnjo ni možno jesti vsega, shaja s piškoti in kavo iz termoske. Na koncu ene smeri ima sicer hotel ampak brez mikrovalovke in ker pride ponavadi precej pozno, so vse trgovine/restavracije že zaprte. Imate kakšen nasvet? 

Hvala!

 

Lp, Sara

 

slovinkita

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

16. apr 2012 20:45

Pripravi mu za seboj nekaj kar bo pojedel kot  hladno kosilo qli prigrizek, pa bo vseeno imelo malo več okusa kot le keksi.

Lahko mu spečeš meso, pripraviš kakšno solato (fižolovo, krompirjevo). Mogoče mu daš s sabo kak rižev ali drugačen narastek s sadjem in skuto, zavitki slani in sladki in podobne zadeve se v primernih posodah zlahka vozijo z njim. Kljub temu, da dela dva dni skupaj imajo verjetno vendarle možnost vmes pojest kakšen topel obrok. Kako pa delajo drugi, saj ni edini na vlaku na tako dolgi vožnji.

Pripraviš mu lahko vse kar ima rad pa ni treba pregrevat, saj tega ni tako zelo malo. Kekse naj ima pri sebi samo za posladek.

zeta

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

17. apr 2012 6:53

zeta: Točno tako bi si tudi sam naredil. Najboljše pa je, kot vemo in smo prebrali, zaužiti hrano na sobni temp. saj s tem ne obremenjujemo želodca z njemu neznano temperaturo.

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

17. apr 2012 7:32

MBrando je napisal/a:

zeta: Točno tako bi si tudi sam naredil. Najboljše pa je, kot vemo in smo prebrali, zaužiti hrano na sobni temp. saj s tem ne obremenjujemo želodca z njemu neznano temperaturo.

Če smo že ravno pri tem, je želodcu znana temperatura približno 37 stopinj C.

rimljanka

slovinkita  

član od: 6.3.2006

sporočila: 248

17. apr 2012 7:47

Hvala zeta za nasvet. 

Mesa ne je, je vegetarijanec in je sam na vlaku. Ker je šele začel in vozi tovorni vlak, ima malo kontaktov s sodelavci, zato sem se za prvo pomoč obrnila na vas. 

Sara

slovinkita

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

17. apr 2012 8:03

Potem pač kakšne zelenjavne zloženke na različne načine in zavitke. Receptov je tule gor kar veliko in to za zelo okusne jedi. To bi se verjetno najbolje obneslo. Ampak vsaj še eden pa mora biti z njim, saj 48 ur vožnje pa zakon ne dovoljuje.

zeta

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

17. apr 2012 8:27

S polento se tudi da čarat, na primer, tik pred koncem kuhanja vanjo vmešaš prej prepraženo zelenjavo (zdaj se bo začela sezona bučk, jajčevcev, paprike...),  lahko dodaš nariban sir. Zvrneš v kak pekač, ohladiš, narežeš na poljubne kose in v ponvi popečeš. Zraven še kakšna solata, na primer okisana špinača (ali blitva, por, ohrovt....)

Dobra rešitev so lahko razne riževe ali testeninske solate, tudi zelenjavne polpete...

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti