Hrana za deloholike

Mygrace

sporočila: 6506

17. apr 2012 8:40

Mene je mladina navadila jesti mrzle rižote, mrzle faširane šniclne (naredi iz sojinih kosmičev, če ne je mesa, so ravno tako dobri), mrzle makarone...moram povedati, da sploh ni slabo.

Kakšno juhco ali enolončnico pa lahko spakiraš v termosko.

Sendvič z zmešanim jajcem plus rezina ne pretrdega sira....?

 

                                                      

                                          

                                                        

Mygrace

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

17. apr 2012 9:10

slovinkita, ravno včeraj sem zopet naredila zelenjavni zavitek iz baze, meni je zelo dober tudi hladen:

http://www.kulinarika.net/recepti/6598/zelenjavne-jedi/

Navadno naredim kar dvojno dozo, enkrat z vlečenim, drugič z listnatim testom... Nadevi so pa tudi odvisni od tega, kaj imam doma.

Loni Makaroni

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

17. apr 2012 9:29

Ojla!

Pridejo obdobja, ko tudi sama nimam časa za kuhanje. Zato si za v skrinjo napečem - takrat, ko še utegnem - pice, burek, razne "štrudeljne", meso, če je, nakuham pa golaž, dušeno zelje, zelenjavo za sataraš, krompirjeve svaljke, polnjene paprike, spaniram kakšen zrezek, kos osliča, kupim še kakšno krvavico... V glavnem bolj stvari, ki se dobro obnesejo v mikrovalovki, ali pa se prav tu hitro odtajajo in potem še hitreje skuhajo (spečejo)...Tudi friteza prav pride...

Je pa res, da včasih, kljub pobožnim željam, lenoba naredi svoje Takrat si skuham juho iz kocke in jo oplemenitim z zlatimi kroglicami... Je pa zanimivo, pri kuhanju lenoba nima prav nikakršnega učinka, čeprav je ne spijem veliko, so pa trenutki, ko bi lahko rekla, da je to najvažnejši del telesa... ko je enkrat v želodčku V tem času se pa tudi kakšen topli sendvič pripravi...

Kjer je volja, je tudi pot

Aja, morda še to, ampak res samo še to, da ne bom napisala romana. Če kuhamo za druge, je morda videz še toliko bolj pomemben. Neješči otroci - to vem iz izkušenj - zelo radi jedo krompir, ki se smeje, meso z učki in nosom iz krompirja jim tudi tekne, solata s cvetom trobentice...   Pri odraslih so verjetno pomembnejše barve, kombinacije oblik... Vsaj pri meni to deluje.

Naj bo upoštevano, da je to samo moje skromno mnenje, ki naj ne prikliče kakšne hude krvi...

 

Pozdravček!

 

Vrana

slovinkita  

član od: 6.3.2006

sporočila: 248

17. apr 2012 9:35

Punce, hvala za ideje!

 

slovinkita

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

17. apr 2012 11:12

Pa kakšno kilo kuskusa ji pusti v omari in povej, da gre zadeva tako, da v đezvi zavre vodo, vmes zreže kako papriko, paradižnik, olivo, kajvemkajimarada od zelenjave, polije kuskus s kropom, počaka ene 5 min max, vmeša narezano zelenjavo pa ima en tak zasilni obrok. Pa riževi rezanci, morajo vreti ene 3 minute pa so fertik. Aja pa nek 3 ali 5 min riž sem tudi že videla, raste kar pred tvojimi očmi.

 

Viva Meier

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti