Hrana za deloholike

Muffsy  

član od: 5.8.2006

sporočila: 330

tema odprta - 14. jul 2007 9:18 | ogledi: 8.684 | odgovori: 26

Zdravo!

Spet imam eno vprašanje, upam, da se vam ne bo zdelo trapasto ali kaj, ampak zmeraj dobim prav priročne odgovore. :)

Moja sestra je strašno zaposlena. Cele dneve dela in se grozljivo prehranjuje - kar tudi sama ve, ker nima časa niti za to, da bi si skuhala normalen topel obrok. Še dobro, da grem v prihodnjih dneh za par dni k njej, da jo bo zvečer čakalo pozno kosilo. :)

V zamrzovalniku bi ji rada pustila nekaj preprostih stvari, da jih bo lahko samo vrgla v krop in skuhala, medtem ko se bo dajala s službo za mizo. Vseeno pa ne bi rada zamrzovala preveč čudnih stvari, ampak take, ki so še čisto normalne, če so zamrznjene, kot so na primer cmoki - če razumete, kaj mislim.

Ideje? Izkušnje?

Hvala lepa!

Mafin

P.S.: Samo prosim, ne napadov, da si ja vsak lahko kaj skuha. :) Saj to tudi jaz vem, deloholiki pa ne.

LP

Muffsy

emily  

član od: 11.6.2007

sporočila: 432

14. jul 2007 9:43

Muffsy, to je pa lepo, da tako skrbiš za svojo sestro.

Mislim, da preden se lotiš kuhanja, moraš upoštevat, kaj tvoja sestra rada je. Če ni zbirčna, imaš dosti možnosti na izbiro, v nasprotnem pa obstaja možnost, da bodo pripravljenje in zmrznjene stvari ostale v skrinji. 

Jaz bi ji skuhala kakšno zelenjavno mineštrico, kakšno kremno juhico iz fižola, soje, graha, brokolija, potem pa vrže to še zmrznjeno v lonček, doda malo vodice, ko zavre mogoče malo testenin in kanček olivnega olja, zraven zrezek na hitro ali pa kakšno hrenovko in je večerja. Toda za vse to nardit vseeno porabiš vsaj pol ure. V eni minuti je narejen samo sendvič. Ali pa narediš kakšno zelenjavno ali mesno omako (dušene bučke na čebuli, česnu, z dodatkom melancan in paprike), daš v male porcije in ko pride domov, vzame iz zmrzovalnika, da v posodico in počasi segreje. Medtem skuha špagete ali kakšne druge testenine in je obrok. Jaz rada to jem kar s kruhom. Z mesno omako (ragu) lahko polije testenine, njoke, riž, zraven pripravi malo zelenjave in voila. 

Sedaj se bom ustavila, naj ti še katera druga da kakšno idejo.

Seveda si je treba tudi za tako hitro pripravo obroka vzeti vsaj dvajset minut.

Želim ti še veliko lepih trenutkov skupaj s tvojo sestro, s kuhanjem ali brez kuhanja.

emily

Muffsy  

član od: 5.8.2006

sporočila: 330

14. jul 2007 11:01

Ja, nekdo mora, če pa živi sama v stanovanju. :) Ja, o kakšnih mineštricah in juhicah sem tudi jaz že razmišljala - samo z zamrzovanjem takih stvari nimam izkušenj (haha), pa nisem vedela, če se to da. Ja, imaš čisto prav - v vsakem primeru si mora vzeti nekaj minut. Tole z omako pa sploh ni slaba ideja, ker ne prenese ragujev iz pločevinke (ima slabe izkušnje). SIcer pa k sreči ni preveč zbirčna, v mejah normale. Pomoje, da ji bom kar ukazala, naj si kuha. Dobro, da vsaj sama ve, da ni preveč zdravo živeti samo od prepečenca in da si tudi sama želi to popraviti. Hvala! :) Muffsy

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

14. jul 2007 14:12

Skujah kakšen golaž,segedin,filane papirke,čufte,skutine cmoke,kruhove cmoke... Pogreje golaž in skuha kruhove cmoke,tačas naredi solato in ima v dobrih 20min kosilo.Sploh če že zjutraj vzame ven in si zvečer samo pogreje. Imamo doma enega deloholika,ki ne zna biti doma...smo ga vsaj navadili,da prdie domov takrat ko reče.Mami je vedno kuhala,pa ga še ni bilo pa je grela in grela da je bil na koncu velik poc.Od kar kuham jaz "kdaj prideš domov?Ob 3h,zmeneno"...ob 3h je kosilo na mizi,če ga ni bo jedel hladno... Mogoče se sliši kruto a tako ga vsaj malo prisiš,da med tem,ko iz službe dobi še 3 klice "a bi prosim prišel samo tole imam..." reče bom,ko pojem pa doma vse naredim :D. Roncolino

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

14. jul 2007 17:28

žlikrofi, ravioli, tortelini... čili z mesom, šugo, paradižnikova omaka za testenine,... Veri

Lunca 15  

član od: 7.6.2004

sporočila: 99

14. jul 2007 19:40

Lahko ji pa nabaviš ali pa si sama nabavi par gotovih obrokov, ki jih najdeš na hladilnih policah v trgovinah (ne bi rada delala reklame...). Vrže v mikrovalovko ali v krop za cca 5 min, pa je. Lunca 15

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

14. jul 2007 20:31

-špinača, blitva,

-vampi- golaž, boranija,

-enkrat je ena članica zapisala, da panira zrezke in jajčevce in jih da v skrinjo, potem pa samo v olje z njimi

 

marelica

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

14. jul 2007 22:13

Ma nabavi ji že pripravljene zamznjene jedi, od Bo frosta bami goreng in nasi goreng, kakšno paello in podobno. V Intersparu imaš tudi polno teh reči. Imaš tega polno - daš želeno količino v ponev, doliješ mllo vode,premešaš, in tačas ko se preobleče, je obrok gotov. Ker deloholikom je vseeno, ali se boš ti matrala in ji puščala v zamrzovalniku kup jedi, ali ji boš to kupila (ali ona sama, v tvojem spremstvu). Ker ji hrana očitno ne pomeni toliko kot komu drugemu.

 

Vseeno pa ji, kot znak dobre volje, po majhnih porcijah zamrzni kašen piščačji paprikaš, pa golažm h kateremu poje le svežo žemljio, ker mi tvoja sestra nivideti kot tip, ki bi ob pogrevanju jedi kuhal še cmoke, nareid ji "kanelone" - palačinke napolni z nadevom iz mletega mesa, jih paniraj, zamrzni, pa si jih sama ocvre. Nareid ji lazanjo pa jo zamrzni po porcijah (pa mikrovalovko naj si kupi, ne bo mazala posode, ker si lahko pogreje kar na krožniku).

 

Če jo želiš navadit, da kaj toplega poje, moraš upoštevati nejne navade in želje, ne pa ji s pametovanjem o zdravi prehrani vzbujati revolta. Zato  poskusi s tistim, kar ima rada, v majhim procijah in s čim manj posode za pogrevanje ter čim bolj enostavnim načinom gretja. To pa je mirkovalovka, če je še nima.

 

Pa kakšna kremna zelenjavna juha mi pride na misel za zamrzovalnik.

 

Mamamia

mamamia

Muffsy  

član od: 5.8.2006

sporočila: 330

15. jul 2007 18:22

Uau - zakladnica idej! :) Hvala lepa. Ja saj, v trgovinah je en kup teh zamrznjenih stvari, najbrž bom res enkrat samo tako malo za foro pregledala police. Problem je samo to, da ne mara preveč teh kupljenih stvari, ima raje "domače" - čeprav ko je enkrat zamzrznjeno ... Tale lazanja mi je všeč, na to sploh pomislila nisem, pa še rada jo ima. Crtja načeloma ne mara, ker - ravno nasprotno, ravno ona velikokrat pametuje o zdravi hrani, haha! :) Tako da ve, da bi morala jesti tudi kaj toplega, ampak pač - ne. Takole lahko še najbrolje razložim situacijo. Mikrovalovko si pa mora omisliti, ja. Pa Bofrost (brez reklame!) ima par stvari kar v redu. Saj jaz tudi ne razumem, kako si ne more recimo pogreti špinače in malo krompirja ali pa kaj podobnega. Eh ja ... Deloholiki si delo potem že kar nalašč nalagajo, žal imava to obe po očiju, samo da ona na potenco. :) LP! Muffsy

DanaS  

član od: 23.2.2003

sporočila: 391

15. jul 2007 20:17

Kaj pa bi ona sploh jedla? Razen tega, da je to, kar bi, toplo ... Ker najbolj trapasto bi bilo, da ti to skuhaš, potem ji pa ne be nič všeč. Naj pove in povem poskisiš nekako tako skuhati, da se da zamrznit. Dana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti