Pozdravljeni, prosila vas bi za kakšen nasvet pri pripravi kreme za torto, ki vsebuje marcipan. Ali je mogoče kombinirati marcipan s svežimn sadjem npr. jagodami?
Martiz
Pozdravljeni, prosila vas bi za kakšen nasvet pri pripravi kreme za torto, ki vsebuje marcipan. Ali je mogoče kombinirati marcipan s svežimn sadjem npr. jagodami?
Martiz
7. jul 2007 13:12
Enkrat sem za brata, ki je mahnjen na marcipan naredila torto s tole marcipanovo kremo; 20 dag zmehčanega masla, 15 dag marcipana, 5 dag sladkorja v prahu (ki pa ga po mojem mnenju brez kakšne velike škode izpustiš, ker je že marcipan sladek) in 3-5 žlic ruma stepaš tako dolgo, da dobiš belkasto kremo. Po mojem mnenju je za poletni čas malo "težka" krema, ker je maslena, je pa vseeno njami
9. jul 2007 13:47
Marcipan in sadje skupaj je too much information. Saje gre lepo skupaj s smetanovo kremo, jogurtno kremo ali pa želeji. Marcipan gre lepo skupaj z mandljevo kremo, kokosovo kremo itd. Zanimiva je pa kombinacija, če stepaš jogurt, malo kave iz filtra, pa tisti pomurkin produkt za ledeno kavo, dodaš želatino fks, zliješ v model, in ko se zadeva strdi, okrasiš z naribanim marcipanom, praženimi mandlji in praženimi lešniki. Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti s paradižnikovo omako in baziliko

Polnjene gobe