Hišni red v blokih

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

7. jul 2007 22:59

Frina, vse to sem že naredila, pa se ne premakne.

Ko bom zbrala dovolj časa in energije, bom napisala oz. nekako kontaktirala inšpekcijo nad upravnika. (ki itak nikoli ne naredi nič... )... 

lidka

brkn83  

član od: 25.9.2005

sporočila: 233

9. jul 2007 22:29

mene pa zanima sledeče, kak lahk ukrepam nad upravnikom v bloku, ker namreč nič ne naredi, in tako ga ne želim več imeti za upravnika. karkoli bi naj postoril, na to čakamo več kot eno leto. Se nam je streha začela luščiti, ko imamo kog cigle, pa je vlagala tako dolgo reklamacijo, da nam je sedaj že garancija potekla in bomo mogli zopet streho prekriti, če ne nam bo voda začela tečit v stanovanje. brkn83

jass  

član od: 9.4.2006

sporočila: 521

11. jul 2007 14:47

Po navadi imajo vse te zadeve, to je bloki, svojega upravitelja in ne samo upravnika. Torej za tem stoji kakšna firma - v Mb recimo Staninvest. Poizvej kdo je pri vas upravitelj, zahtevaj pravno službo in povej v čem je problem. Oni pa so dolžni ukrepat oziroma ti svetovat, kaj naredit. Pa tudi hišni red bi moral obstajat. V skrajni sili se lahko obrneš na policijo, če se sosed ukvarja z "obrtniškimi deli" po 22 uri oz. v nedeljo. jass

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

11. jul 2007 16:42

 

Hm, ko smo mi še živeli v bloku in je od zgornjih sosedov zarai počene cevi v kopalnico zamakalo v našo, smoodšli do njih, povedali, kaj se dogaja in ga prosili, naj pride pogledat. Skupaj smo spili kozarček vina, sosed se je opravičil, naslednji dan piklical mojstre, ki so vse spravili vred, končana dela in obnovljeno našo in njihovokopalnico smo spet skupaj "zalili". Brez slabe volje, očitkov, drenja in podobnega početja. Lepa beseda lepo mesto najde.

 

Ko je kdo kaj delal v bloku - na oglasno desko smo nalepili velik list papirja in se opravičili vsem stanvoalcem za hrup, najbližje sosede - leve nd esne, zgornje ins podnje - pa o delih obvestili osebno, in ni bilo žal besede. Celo to so rekli, da če "potegnemo" kakšnominuto po 22. uri, ne bo nič narobe, bomo vsaj prej končali.

 

Tako da se lahko tudi vprašamo, na kak način mikaj sprožamo. Če začnemo z zmerjanjenm, očitanjem in nejevoljo, ne glede na to, da tisti, ki delajo, niso nikogar obvestili, vse skupaj le poslabšamo. Če pa zavzamemo mirno držo, s prijaznim obrazom in lepo besedo damo vedeti, da bi nam lahko povedali, preden so začeli s hrupom, bo pa učinek seveda drugačen.

Odvisno je tudi od nas, ne samo od njih. Malce prebrisanosti prav pride, navsezadnje je včasih pomembno, kaj hočemo doseči in temu prilagoditi način. Ker za vsako stavr, tudi prepir v bloku, sta potrebna dva, nikdar en sam.

 

Mi, hvala bogu, živimo  v hiši. Našega kričanja in treskanja z vrati ter glasne hoje ne bi prenašali v nobenem bloku, kaj šele vrtanja v stene, česar se spomnimo včasih tudi ob enih zjutraj.

 

Mamamia

mamamia

alenchy  

član od: 10.6.2006

sporočila: 8

16. jul 2007 18:22

Pozdrav! Dve leti nazaj sem se preselila v blok k fantu, predtem sem živela na deželi med ptički...uživancija... Sedaj pa...groza.... travo kosijo vse leto razen ko je dež in to vsako jutro razen nedelje ob 7h tako da še tiste dni ko bi si rada malo odpočila, skočim kot fedrca in jih preklinjam. Komerkoli hočeš karkoli dopovedat je brezveze, ker te itak nobeden ne upošteva in se ti lepo gladko smeji v obraz...policija pa pride -če pride, opozori in to je to. Tako da bejžmo na deželo med krave....tam je mir. alenchy Sporočilo je spremenil(a) alenchy dne 16. jul 2007 18:23:39

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti