Frina, vse to sem že naredila, pa se ne premakne.
Ko bom zbrala dovolj časa in energije, bom napisala oz. nekako kontaktirala inšpekcijo nad upravnika. (ki itak nikoli ne naredi nič... )...
lidkaFrina, vse to sem že naredila, pa se ne premakne.
Ko bom zbrala dovolj časa in energije, bom napisala oz. nekako kontaktirala inšpekcijo nad upravnika. (ki itak nikoli ne naredi nič... )...
lidka
Hm, ko smo mi še živeli v bloku in je od zgornjih sosedov zarai počene cevi v kopalnico zamakalo v našo, smoodšli do njih, povedali, kaj se dogaja in ga prosili, naj pride pogledat. Skupaj smo spili kozarček vina, sosed se je opravičil, naslednji dan piklical mojstre, ki so vse spravili vred, končana dela in obnovljeno našo in njihovokopalnico smo spet skupaj "zalili". Brez slabe volje, očitkov, drenja in podobnega početja. Lepa beseda lepo mesto najde.
Ko je kdo kaj delal v bloku - na oglasno desko smo nalepili velik list papirja in se opravičili vsem stanvoalcem za hrup, najbližje sosede - leve nd esne, zgornje ins podnje - pa o delih obvestili osebno, in ni bilo žal besede. Celo to so rekli, da če "potegnemo" kakšnominuto po 22. uri, ne bo nič narobe, bomo vsaj prej končali.
Tako da se lahko tudi vprašamo, na kak način mikaj sprožamo. Če začnemo z zmerjanjenm, očitanjem in nejevoljo, ne glede na to, da tisti, ki delajo, niso nikogar obvestili, vse skupaj le poslabšamo. Če pa zavzamemo mirno držo, s prijaznim obrazom in lepo besedo damo vedeti, da bi nam lahko povedali, preden so začeli s hrupom, bo pa učinek seveda drugačen.
Odvisno je tudi od nas, ne samo od njih. Malce prebrisanosti prav pride, navsezadnje je včasih pomembno, kaj hočemo doseči in temu prilagoditi način. Ker za vsako stavr, tudi prepir v bloku, sta potrebna dva, nikdar en sam.
Mi, hvala bogu, živimo v hiši. Našega kričanja in treskanja z vrati ter glasne hoje ne bi prenašali v nobenem bloku, kaj šele vrtanja v stene, česar se spomnimo včasih tudi ob enih zjutraj.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Galette z zelenjavo

Gravče Tavče ali Prebranac