Jabolka v srajčki
Pitončica, kako to misliš - živijo »živali«. To pa ti ni prav dobra formulacija. No, o.k. na kratko opišem našo stolpnico.
V stolpnici živimo že 30 let in moram reči, da nikdar ni bilo neke nestrpnosti in kakšnega posebnega razgrajanja. Jaz imam lep občutek, kot da smo ena mala vasica (48 stanovanj). Več kot polovica stanovalcev je starejša populacija, zadnjih 10 let se pa stanovanja prodajajo in prihajajo novi - mladi stanovalci. Moram reči, da so v skoraj 85% stanovanjih delane prenove, predvsem prenavljanje kopalnic. Vsak človek, ki je karkoli prenavljal v stanovanju ve, kakšen hrup in umazanija je to, seveda mora biti strpen ko to počnejo drugi. Pri nas je pravilo, da ko se prenavlja stanovanje, se na notranjem vhodu v stolpnico napiše prijazno opravičilo za sosede, da bo pač toliko in toliko časa trajal hrup. Ropot, vrtanje, štemanje itn. se lahko izvaja od 8. ure zjutraj do 20. zvečer, med vikendi se pa zelo malo ali pa sploh ne, kar piše v hišnem redu, ki stoji v avlu vhoda.
Žal, pri nas je problem nekaj drugega. Ena družina, starša invalidsko upokojena in sinova 20 in 18 let - ne hodita ne v šolo in ne v službo, imajo dva psa - in to velika psa. Vam povem, da vsak človek, ki se najde v bližini v hodniku ali na vhodu, s strahom gre mimo, v dvigalo pa sploh ne želi nihče zraven. Pse skoraj vsako uro peljejo na sprehod, seveda, na zelenice okrog stolpnice.
Niso problem samo psi, fantje zbirajo »sumljivo« družbo, zasačeni so bili z mamili. Dostikrat je bila klicana policija... Stanovalci se bojijo/bojimo za svojo varnost, za stanovanja... Kaj pa v takih primerih delat?
Pozdravček!
Ne žalit živali noo. Naše kokoške, krave in prašički so tako pridni, da grejo ob 19 spat tako, da nič ne razgrajajo do poznih ur. Pa tudi vstajajo bolj pozno. ![]()
Drugače pa vem kako je v bloku
sem živela v njem 25 let. Od tega, da se sosedje zeloooo glasno kregajo, loputajo z vrati, ko je kakšna žurka je muzika in ropotanje da se vse trese, štemajo, popravljajo, vrtajo, mulci nabijajo muziko do fula, ko ni staršev, najhuje mi je pa bilo, ko sem bila iz nočne je vedno kdo cele dneve vrtal in ropotal, da sem bila potem še 3 dni
.
Najbolj zanimivo pa je bilo kako sva s kolegico odvadile soseda, da ropota s cokli. Ne vem zakaj ampak vsak dan je že ob 6h zjutraj šel iz zgornjega nadstropja peš ene parkrat gor in dol. In ropotal, kot bi ti nekdo s kladivom tolkel po glavi. In enkrat, ko me je že 1666237897 tič zbudil smo mu s kolegico dale v coklo surovo jajce. Ker tudi 20 parov čevljev so imeli pred vrati, da si komaj šel mimo. ![]()
Ne vem sicer kako se je tole razpletlo, ker sva kidnile kot so nas nesle noge ampak od takrat naprej ni več hodil v coklah. Pa tudi čevljev ni bilo več pred vrati. V opravičilo mi je to, da sem bila takrat stara 15 let. ![]()
![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolka v srajčki

Jagodni semifreddo